Euroopa Parlamendi ajakirjanduspreemia

Allikas: Vikipeedia

Euroopa Parlamendi ajakirjanduspreemia (ingl European Parliament Journalism Prize) on iga-aastane tunnustus, mille Euroopa Parlament annab välja alates 2008. aastast ajakirjanikule või ajakirjanikele, kes on meedias selgitanud üle-euroopaliselt olulisi teemasid või aidanud avalikkusel mõista Euroopa Liidu institutsioonide tegevust ja poliitikate sisu.[1]

Preemia antakse välja neljas kategoorias: trükimeedia, raadio, televisioon ja internet. Auhinnafondi suurus on 20 000 eurot. Iga kategooria peapreemia on 5000 eurot.

Konkurss kuulutatakse välja märtsis. Konkursile saab esitada töid, mis on kas ühelt autorilt või autorite grupilt, kus kaasautoreid ei tohi olla rohkem kui 5. Esitada võib ka asjakohaseid teemasarjade osi, mis on avaldatud või eetris olnud ajavahemikul eelnenud aasta 1. maist kuni käesoleva aasta 30. aprillini mõnes EL ametlikus keeles. Konkursil saavad osaleda Euroopa Liidu riikide tegevajakirjanikud.

Võitjad selguvad septembris. Üheksaliikmeline žürii valib 27 liikmesriigi parimate tööde seast välja neli laureaati, kellele antakse autasud üle oktoobris.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]