Kirjandusteadus: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
P cat
PResümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Kirjandusteadus''' on [[filoloogia]] haru, mis uurib [[ilukirjandus]]t. Kirjandusteaduse allharudest võib tuua esile [[kirjandusteooria]], mis käsitleb ilukirjanduse eripära, vorme ja funktsioneerimist, [[kirjandusajalugu|kirjandusajaloo]], mis käsitleb [[maailmakirjandus]]e ja selle harude ajaloolist arengut, samuti üksikuid [[kirjanik]]ke ja teoseid kirjanduse ajaloo perspektiivist ning [[kirjanduskriitika]], mis analüüsib kirjandust toimiva protsessina, spetsiifilisematest distsipliinidest [[poeetika]] ja [[stilistika]]. Kirjandusteadus on tihedalt seotud [[esteetika]]ga.
'''Kirjandusteadus''' on [[filoloogia]] haru, mis uurib [[ilukirjandus]]t.
Kirjandusteaduse allharudest võib tuua esile [[kirjandusteooria]], mis käsitleb ilukirjanduse eripära, vorme ja funktsioneerimist, [[kirjandusajalugu|kirjandusajaloo]], mis käsitleb [[maailmakirjandus]]e ja selle harude ajaloolist arengut, samuti üksikuid [[kirjanik]]ke ja teoseid kirjanduse ajaloo perspektiivist, ning [[kirjanduskriitika]], mis analüüsib kirjandust toimiva protsessina, spetsiifilisematest distsipliinidest [[poeetika]] ja [[stilistika]].
Kirjandusteadus on tihedalt seotud [[esteetika]]ga.


{{täienda}}
{{täienda}}

Redaktsioon: 9. detsember 2004, kell 12:00

Kirjandusteadus on filoloogia haru, mis uurib ilukirjandust.

Kirjandusteaduse allharudest võib tuua esile kirjandusteooria, mis käsitleb ilukirjanduse eripära, vorme ja funktsioneerimist, kirjandusajaloo, mis käsitleb maailmakirjanduse ja selle harude ajaloolist arengut, samuti üksikuid kirjanikke ja teoseid kirjanduse ajaloo perspektiivist, ning kirjanduskriitika, mis analüüsib kirjandust toimiva protsessina, spetsiifilisematest distsipliinidest poeetika ja stilistika.

Kirjandusteadus on tihedalt seotud esteetikaga.

Kirjandusteadlasi

Julia Kristeva

Grigori Pomerants