Wladimir Köppen: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
PResümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Wladimir Peter Köppen''' ([[vene keel|vene]]: Владимир Петрович Кеппен) (sündis [[25. september|25. septembril]] [[1846]] [[Peterburi]]s, [[Venemaa]]l — suri [[22. juuni]]l [[1940]] [[Graz]]is, [[Austria]]s) oli Venemaalt pärit geograaf, meteoroloog, kliimatoloog ja botaanik. Peaaegu kogu oma elu ta elas ja töötas Saksamaal ja Austrias.
'''Wladimir Peter Köppen''' ([[vene keel|vene]]: Владимир Петрович Кеппен) (sündis [[25. september|25. septembril]] [[1846]] [[Peterburi]]s, [[Venemaa]]l — suri [[22. juuni]]l [[1940]] [[Graz]]is, [[Austria]]s) oli Venemaalt pärit geograaf, meteoroloog, kliimatoloog ja botaanik. Peaaegu kogu oma elu ta elas ja töötas [[Saksamaa]]l ja Austrias.
Tema kõige olulisem panus teadusele oli [[Köppeni kliimaklassifikatsioon]]i arendus, mis laialt kasutatakse maailmas. Köppen oli üks viimastest teadlastest, kes töötas edukalt mitmes [[teadusharu]]des.


Wladimir Köppeni isa [[Peter Köppen]] oli tuntuv geograaf, ajaloolane ja vanade vene kultuuride etnograaf.
Wladimir käis koolis [[Kriim]]is [[Simferopool]]is ja alustas taimede uurimist 1864. aastal [[Peterburi Ülikool]]is. Ta tihti reisis Peterburist oma pere juurde Kriimi poolsaare rannikul, samuti poolsaare sisseosas Simferopoolini ja Simferopoolist.
{{pooleli}}
{{pooleli}}
== Vaata ka ==
== Vaata ka ==

Redaktsioon: 13. aprill 2007, kell 20:37

Wladimir Peter Köppen (vene: Владимир Петрович Кеппен) (sündis 25. septembril 1846 Peterburis, Venemaal — suri 22. juunil 1940 Grazis, Austrias) oli Venemaalt pärit geograaf, meteoroloog, kliimatoloog ja botaanik. Peaaegu kogu oma elu ta elas ja töötas Saksamaal ja Austrias. Tema kõige olulisem panus teadusele oli Köppeni kliimaklassifikatsiooni arendus, mis laialt kasutatakse maailmas. Köppen oli üks viimastest teadlastest, kes töötas edukalt mitmes teadusharudes.

Wladimir Köppeni isa Peter Köppen oli tuntuv geograaf, ajaloolane ja vanade vene kultuuride etnograaf. Wladimir käis koolis Kriimis Simferopoolis ja alustas taimede uurimist 1864. aastal Peterburi Ülikoolis. Ta tihti reisis Peterburist oma pere juurde Kriimi poolsaare rannikul, samuti poolsaare sisseosas Simferopoolini ja Simferopoolist.

Vaata ka

Välislingid