Pärnu filmifestival: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Merleke5 (arutelu | kaastöö)
Merleke5 (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Pärnu rahvusvaheline dokumentaal- ja antropoloogiafilmide festival''' on aastast 1987 igal aastal toimuv [[filmifestival]]<ref name="EE"/>.
'''Pärnu rahvusvaheline dokumentaal- ja teadusfilmide festival'''<ref>[http://www.chaplin.ee/filmfestival/est/index.htm Pärnu Filmifestivali koduleht]</ref> (lühidalt '''Pärnu Filmifestival'''; varem nimetatud ka Pärnu rahvusvaheline dokumentaal- ja antropoloogiafilmide festival) on alates [[1987]]. aastast igal aastal toimuv [[filmifestival]].


Festivali idee käis välja [[Lennart Meri]]<ref name="EE"/>. Festivali on korraldanud [[Pärnu Rahvusvaheline Visuaalse Antropoloogia Ühing]] eesotsas [[Mark Soosaar]]ega<ref name="EE"/>.
Festivali idee käis välja [[Lennart Meri]] ja see on Baltimaade vanim filmifestival. [[Pärnu Rahvusvaheline Visuaalse Antropoloogia Ühing]]u ja filmilavastaja [[Mark Soosaar]]e eestvedamisel korraldatava festivali üheks peateemaks on algusest peale olnud põlisrahvaste ja nende kultuuride ellujäämine. Kuid kavast leiab ka tänapäeva ühiskonda peegeldavaid sotsiaalseid käsitlusi, portreefilme huvitavatest inimestest ning inimsuhetest, samuti kunsti- ja muusikateemalisi filme.


XXVI Pärnu rahvusvaheline dokumentaal- ja teadusfilmide festival 2012. aastal oli pühendatud [[Eesti film]]i 100. aastapäevale.
2012. aastal toimus XXVI festival, mis pühendati [[Eesti film]]i 100. aastapäevale<ref>http://publik.delfi.ee/news/kino/filmisobrad-tana-stardib-xxvi-parnu-rahvusvaheline-dokumentaal-ja-antropoloogiafilmide-festival.d?id=64619336 (vaadatud 28.02.2013)</ref>.


== Viited ==
== Viited ==
{{Viited|allikad=
{{Viited}}
<ref name="EE">[[Eesti entsüklopeedia|EE]] 12. köide, 2003: 448.</ref>}}


[[Kategooria:Eesti filmifestivalid]]
[[Kategooria:Eesti filmifestivalid]]

Redaktsioon: 27. august 2019, kell 15:10

Pärnu rahvusvaheline dokumentaal- ja teadusfilmide festival[1] (lühidalt Pärnu Filmifestival; varem nimetatud ka Pärnu rahvusvaheline dokumentaal- ja antropoloogiafilmide festival) on alates 1987. aastast igal aastal toimuv filmifestival.

Festivali idee käis välja Lennart Meri ja see on Baltimaade vanim filmifestival. Pärnu Rahvusvaheline Visuaalse Antropoloogia Ühingu ja filmilavastaja Mark Soosaare eestvedamisel korraldatava festivali üheks peateemaks on algusest peale olnud põlisrahvaste ja nende kultuuride ellujäämine. Kuid kavast leiab ka tänapäeva ühiskonda peegeldavaid sotsiaalseid käsitlusi, portreefilme huvitavatest inimestest ning inimsuhetest, samuti kunsti- ja muusikateemalisi filme.

XXVI Pärnu rahvusvaheline dokumentaal- ja teadusfilmide festival 2012. aastal oli pühendatud Eesti filmi 100. aastapäevale.

Viited