Ornella Muti: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
PResümee puudub
PResümee puudub
8. rida: 8. rida:
Teismelisena oli Ornella [[modell]], filmidebüüdi tegi ta [[1970]]. aastal filmis "[[La Moglie più bella]]".
Teismelisena oli Ornella [[modell]], filmidebüüdi tegi ta [[1970]]. aastal filmis "[[La Moglie più bella]]".


Ornella on peamiselt mänginud Itaalia filmides, ent aastal [[1980]] tegi debüüdi ka [[Suurbritannia]] filmis nimega "Flash Gordon". Hiljem on ta osalenud ka mitmetes Ameerika filmides.
Ornella on peamiselt mänginud Itaalia filmides, ent aastal [[1980]] tegi debüüdi ka [[Suurbritannia]] filmis "Flash Gordon". Hiljem on ta osalenud ka mitmes Ameerika filmis.


[[Prantsusmaa]]l on ta kuulsust kogunud Giovanni Panzani [[pasta]]tooteid reklaamides.
[[Prantsusmaa]]l on ta reklaaminud Giovanni Panzani [[pasta]]tooteid.


Praegu mängib ta vähem tuntud teleseriaalides.
Praegu mängib ta vähem tuntud teleseriaalides.


== Isiklikku ==
== Isiklikku ==
Ornella on olnud abielus Alessio Orano ja Federico Facchinettiga. Aastast [[1998]] elab ta Facchinettist lahus ning sõbrustab Stefano Piccologa. Ornellal on kolm last: Naike Rivelli, kes on samuti näitlejatar; poeg Andrea ja teine tütar Carolina. Lapsed sündisid tal abielust Federico Facchinettiga. Tema ema Ilze Renate (Krause) on pärit [[Võrumaa]]lt ja töötas Roomas skulptorina, isa on itaallane [[Napoli]]st<ref>Kes on kes? Kes on kus? Kaugete maade eestlased. Lühielulood. Vello Lään. Olion 2011</ref>.
Ornella on olnud abielus Alessio Orano ja Federico Facchinettiga. Aastast [[1998]] elab ta Facchinettist lahus ning sõbrustab Stefano Piccologa. Ornellal on kolm last: tütar Naike Rivelli, kes on samuti näitleja; poeg Andrea ja tütar Carolina. Lapsed sündisid tal abielust Federico Facchinettiga. Tema ema Ilze Renate (Krause) on pärit [[Võrumaa]]lt ja töötas Roomas skulptorina, isa on itaallane [[Napoli]]st<ref>Kes on kes? Kes on kus? Kaugete maade eestlased. Lühielulood. Vello Lään. Olion 2011</ref>.


== Filmid ==
== Filmid ==

Redaktsioon: 7. november 2018, kell 15:21

Ornella Muti Cannes'i filmifestivalil, 2000

Ornella Muti (sündinud 9. märtsil 1955 Roomas) on Itaalia näitlejatar.

Aastal 1994 ajakirjas Class ilmunud hääletuses nimetati teda maailma kõige ilusamaks naiseks.

Ornella sünninimi oli Francesca Romana Rivelli. Tema isa oli napollane ja ema Ilse Renata Krause Eestist pärit baltisakslanna. Ornellal on vanem õde Claudia (sündinud 1951).

Teismelisena oli Ornella modell, filmidebüüdi tegi ta 1970. aastal filmis "La Moglie più bella".

Ornella on peamiselt mänginud Itaalia filmides, ent aastal 1980 tegi debüüdi ka Suurbritannia filmis "Flash Gordon". Hiljem on ta osalenud ka mitmes Ameerika filmis.

Prantsusmaal on ta reklaaminud Giovanni Panzani pastatooteid.

Praegu mängib ta vähem tuntud teleseriaalides.

Isiklikku

Ornella on olnud abielus Alessio Orano ja Federico Facchinettiga. Aastast 1998 elab ta Facchinettist lahus ning sõbrustab Stefano Piccologa. Ornellal on kolm last: tütar Naike Rivelli, kes on samuti näitleja; poeg Andrea ja tütar Carolina. Lapsed sündisid tal abielust Federico Facchinettiga. Tema ema Ilze Renate (Krause) on pärit Võrumaalt ja töötas Roomas skulptorina, isa on itaallane Napolist[1].

Filmid

Ta on osalenud rohkem kui 70 filmis. Neist tähelepanuväärseimad on filmid, kus Ornella mängib erootilisi stseene.

Viited

  1. Kes on kes? Kes on kus? Kaugete maade eestlased. Lühielulood. Vello Lään. Olion 2011

Välislingid