Parzival: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
PResümee puudub
1. rida: 1. rida:
{{see artikkel|räägib eeposest, Wagneri ooperi kohta vaata artiklit [[Parsifal]].}}
{{see artikkel|räägib eeposest, Wagneri ooperi kohta vaata artiklit [[Parsifal]].}}
'''"Parzival"''' on [[Wolfram von Eschenbach]]i kirjutatud [[eepos]], mille aluspõhjaks on keldi kultuuri põhi, [[keldid|keltide]] vaimne pärand. "Parzival" seob endas mitmeid müüte, näiteks [[kuningas Arthur]] oma laudringkonnaga. Eschenbach viitab muuseas ka teistele tuntud eepostele, näiteks "[[Nibelungide laul]]".
'''"Parzival"''' on [[Wolfram von Eschenbach]]i kirjutatud [[eepos]], mille aluspõhjaks on keldi kultuuri põhi, [[keldid|keltide]] vaimne pärand.


"Parzival" seob paljusid müüte, näiteks [[kuningas Arthur]] oma laudringkonnaga. Eschenbach viitab muuseas ka teistele tuntud eepostele, näiteks "[[Nibelungide laul|Nibelungide laulule]]".
Eschenbach kirjutas ka Parzivalile eelloo, mis on tuntud kui [[Titurel]], ja mida arendas hiljem edasi [[Albrecht von Scharfenberg]].


Eschenbach kirjutas "Parzivalile" eelloo, mis on tuntud kui "[[Titurel]]", ja mida arendas hiljem edasi [[Albrecht von Scharfenberg]].
Parzival on eesti keeles ilmunud [[1989]]. aastal [[Rein Sepp|Rein Sepa]] tõlkes.

"Parzival" on eesti keeles ilmunud [[1989]]. aastal [[Rein Sepp|Rein Sepa]] tõlkes.


[[Kategooria:Eeposed]]
[[Kategooria:Eeposed]]

Redaktsioon: 5. november 2018, kell 12:33

 See artikkel räägib eeposest, Wagneri ooperi kohta vaata artiklit Parsifal.

"Parzival" on Wolfram von Eschenbachi kirjutatud eepos, mille aluspõhjaks on keldi kultuuri põhi, keltide vaimne pärand.

"Parzival" seob paljusid müüte, näiteks kuningas Arthur oma laudringkonnaga. Eschenbach viitab muuseas ka teistele tuntud eepostele, näiteks "Nibelungide laulule".

Eschenbach kirjutas "Parzivalile" eelloo, mis on tuntud kui "Titurel", ja mida arendas hiljem edasi Albrecht von Scharfenberg.

"Parzival" on eesti keeles ilmunud 1989. aastal Rein Sepa tõlkes.