Vabakund: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Meryli (arutelu | kaastöö)
PResümee puudub
Res Cogitans (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
[[File:Vabakund title.png|thumb|Valimisliidu Vabakund logo]]'''Vabakund''' on 2013. aasta kohalike omavalitsuste volikogude valimiste jaoks loodud [[valimisliit]] [[Tartu]]s, mis sai [[Tartu linnavolikogu]]s kolm kohta.
[[File:Vabakund title.png|thumb|Valimisliidu Vabakund logo]]'''Vabakund''' oli 2013. aasta kohalike omavalitsuste volikogude valimiste jaoks loodud [[valimisliit]] [[Tartu]]s, mis sai [[Tartu linnavolikogu]]s kolm kohta.


Oma manifestis ja programmis kinnitas valimisliit, et eesmärk on tuua Tartu linnavolikokku aktiivseid kodanikke seejuures ilma kohustuseta siduda end selle tarvis mõne erakonnaga. Valimisprogrammis esitati oma seisukohad [[osalus]]e ja [[vastutus]]e kohta linnavalitsemisel ning esitleti visioon Tartust kui "moodsast [[vabalinn]]ast".
Oma manifestis ja programmis kinnitas valimisliit, et eesmärk oli tuua Tartu linnavolikokku aktiivseid kodanikke, seejuures ilma kohustuseta siduda end selle tarvis mõne erakonnaga. Valimisprogrammis esitati oma seisukohad [[osalus]]e ja [[vastutus]]e kohta linnavalitsemisel ning esitleti visioon Tartust kui "moodsast [[vabalinn]]ast".


Valimisliidu nimekirjas kandideeris 49 kandidaati ja linnapeakandidaat oli [[Gea Kangilaski]]. Valituks osutusid Gea Kangilaski, [[Jüri-Ott Salm]] ja [[Jüri Ginter]]. Valimisliidu nõunik on [[Märt Põder]] ja sellel on esindajad kõigis volikogu komisjonides.
Valimisliidu nimekirjas kandideeris 49 kandidaati ja linnapeakandidaat oli [[Gea Kangilaski]]. Valituks osutusid Gea Kangilaski, [[Jüri-Ott Salm]] ja [[Jüri Ginter]]. Valimisliidu nõunik oli [[Märt Põder]] ja sellel oli esindajad kõigis volikogu komisjonides.


Pärast valimisi on valimisliit loonud volikogu komisjonidele vastavad "varikomisjonid", mille eesmärk on linnaelanike kaasamine otsustusprotessi.<ref name="vari">[http://vabakund.ee/varikomisjonid Volikogu varikomisjonid]</ref> Valimisliit korraldab koostöös [[Genialistide Klubi]]ga "linnarahva volikogueelseid arutelusid", kus saavad linnaelanikud omavahel ja koos volikogu liikmetega eelnevalt läbi arutada volikogus otsustamisele tulevaid asju.<ref name="eelarutelu">[http://kultuuriaken.tartu.ee/?event=1392037949 Linnarahva volikogueelse arutelu teade Kultuuriaknas]</ref>
Pärast valimisi lõi valimisliit volikogu komisjonidele vastavad "varikomisjonid", mille eesmärk oli linnaelanike kaasamine otsustusprotessi.<ref name="vari">[http://vabakund.ee/varikomisjonid Volikogu varikomisjonid]</ref> Valimisliit korraldas koostöös [[Genialistide Klubi]]ga "linnarahva volikogueelseid arutelusid", kus linnaelanikud said omavahel ja koos volikogu liikmetega eelnevalt läbi arutada volikogus otsustamisele tulnud asju.<ref name="eelarutelu">[http://kultuuriaken.tartu.ee/?event=1392037949 Linnarahva volikogueelse arutelu teade Kultuuriaknas]</ref>


==Ajalugu==
==Ajalugu==


Valimisliit on kasvanud välja Tartus [[aitab valelikust poliitikast|valeliku poliitika]] vastaseid proteste korraldanud seltskonnast ning selle töös osaleb nii [[Eesti Piraadipartei|piraadiliikumise]] kui ka [[roheline liikumine|rohelise liikumise]] aktiviste.
Valimisliit kasvas välja Tartus [[aitab valelikust poliitikast|valeliku poliitika]] vastaseid proteste korraldanud seltskonnast ning selle töös osales nii [[Eesti Piraadipartei|piraadiliikumise]] kui ka [[roheline liikumine|rohelise liikumise]] aktiviste.


==Viited==
==Viited==

Redaktsioon: 26. veebruar 2018, kell 14:34

Valimisliidu Vabakund logo

Vabakund oli 2013. aasta kohalike omavalitsuste volikogude valimiste jaoks loodud valimisliit Tartus, mis sai Tartu linnavolikogus kolm kohta.

Oma manifestis ja programmis kinnitas valimisliit, et eesmärk oli tuua Tartu linnavolikokku aktiivseid kodanikke, seejuures ilma kohustuseta siduda end selle tarvis mõne erakonnaga. Valimisprogrammis esitati oma seisukohad osaluse ja vastutuse kohta linnavalitsemisel ning esitleti visioon Tartust kui "moodsast vabalinnast".

Valimisliidu nimekirjas kandideeris 49 kandidaati ja linnapeakandidaat oli Gea Kangilaski. Valituks osutusid Gea Kangilaski, Jüri-Ott Salm ja Jüri Ginter. Valimisliidu nõunik oli Märt Põder ja sellel oli esindajad kõigis volikogu komisjonides.

Pärast valimisi lõi valimisliit volikogu komisjonidele vastavad "varikomisjonid", mille eesmärk oli linnaelanike kaasamine otsustusprotessi.[1] Valimisliit korraldas koostöös Genialistide Klubiga "linnarahva volikogueelseid arutelusid", kus linnaelanikud said omavahel ja koos volikogu liikmetega eelnevalt läbi arutada volikogus otsustamisele tulnud asju.[2]

Ajalugu

Valimisliit kasvas välja Tartus valeliku poliitika vastaseid proteste korraldanud seltskonnast ning selle töös osales nii piraadiliikumise kui ka rohelise liikumise aktiviste.

Viited

Välislingid