Rootsi Eksportnõukogu: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Legobot (arutelu | kaastöö)
P Robot: muudetud 3 intervikilinki, mis on nüüd andmekogus Wikidata
Epp (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Rootsi Eksportnõukogu''' ([[rootsi keel]]es ''Exportrådet''; [[inglise keel]]es ''Swedish Trade Council'') on [[Rootsi]] organisatsioon, mille eesmärk on edendada Rootsi [[ettevõte]]te tegevust rahvusvahelisel turul.
'''Rootsi Eksportnõukogu''' ([[rootsi keel]]es ''Exportrådet''; [[inglise keel]]es ''Swedish Trade Council'') oli [[Rootsi]] organisatsioon, mille eesmärk oli edendada Rootsi [[ettevõte]]te tegevust rahvusvahelisel turul.


Rootsi Eksportnõukogu loodi [[1972]]. aastal. See kuulub ühiselt Rootsi riigile ja ettevõtlussektorile ning on Rootsi olulisim välismajandusorganisatsioon.
Rootsi Eksportnõukogu loodi [[1972]]. aastal. See kuulus ühiselt Rootsi riigile ja ettevõtlussektorile ning oli Rootsi olulisim välismajandusorganisatsioon.


Organisatsiooni peakorter on [[Stockholm]]is, esindused on rohkem kui 50 riigis. Eksportnõukogu tegutseb koostöös Rootsi [[saatkond]]ade ja [[konsulaat]]ide ning kohalike [[kaubanduskoda]]dega.
Organisatsiooni peakorter oli [[Stockholm]]is, esindused rohkem kui 50 riigis. Eksportnõukogu tegutses koostöös Rootsi [[saatkond]]ade ja [[konsulaat]]ide ning kohalike [[kaubanduskoda]]dega.


[[Eesti]]s tegutseb Rootsi Eksportnõukogu alates [[1991]]. aastast.
[[Eesti]]s tegutses Rootsi Eksportnõukogu alates [[1991]]. aastast.


Rootsi Eksportnõukogu Eestis annab koos Rootsi saatkonna ja [[Swedbank]]iga alates [[2009]]. aastast välja [[Rootsi äriauhind]]u.
Rootsi Eksportnõukogu Eestis andis koos Rootsi saatkonna ja [[Swedbank]]iga alates [[2009]]. aastast välja [[Rootsi äriauhind]]u.

1. jaanuaril 2013 ühendati Rootsi Eksportnõukogu agentuuriga [[Invest Sweden]] ja moodustati [[Business Sweden]] (Rootsi ekspordi ja investeeringute nõukogu).<ref>[http://www.swedenabroad.com/et-EE/Embassies/Tallinn/Kaubandus/Rootsi-Eksportnoukogu/ Business Sweden]</ref>

==Viited==
{{viited}}


==Välislingid==
==Välislingid==

Redaktsioon: 22. september 2014, kell 01:34

Rootsi Eksportnõukogu (rootsi keeles Exportrådet; inglise keeles Swedish Trade Council) oli Rootsi organisatsioon, mille eesmärk oli edendada Rootsi ettevõtete tegevust rahvusvahelisel turul.

Rootsi Eksportnõukogu loodi 1972. aastal. See kuulus ühiselt Rootsi riigile ja ettevõtlussektorile ning oli Rootsi olulisim välismajandusorganisatsioon.

Organisatsiooni peakorter oli Stockholmis, esindused rohkem kui 50 riigis. Eksportnõukogu tegutses koostöös Rootsi saatkondade ja konsulaatide ning kohalike kaubanduskodadega.

Eestis tegutses Rootsi Eksportnõukogu alates 1991. aastast.

Rootsi Eksportnõukogu Eestis andis koos Rootsi saatkonna ja Swedbankiga alates 2009. aastast välja Rootsi äriauhindu.

1. jaanuaril 2013 ühendati Rootsi Eksportnõukogu agentuuriga Invest Sweden ja moodustati Business Sweden (Rootsi ekspordi ja investeeringute nõukogu).[1]

Viited

Välislingid