Avalik arvamus: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Oktav (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Avalik arvamus''' on täiskasvunud indiviidide suhtumine või hoiak ühiskonnas toimuvatesse sündmustesse, levitatavatesse plaanidesse või liidritesse. Tänapäeval kujuneb avalik arvamus peamiselt [[meedia]] abil.
{{vikinda}}
Ühiskonna võim indiviidi üle avaldub kahel kujul: seadusandlusena ja ühiskondliku arvamusena. Seaduste rikkumine on karistatav, kuid küsimus on selles, et seadusandlus peab olema samuti õiglane.
Ühiskonna võim indiviidi üle avaldub kahel kujul: seadusandlusena ja ühiskondliku arvamusena. Seaduste rikkumine on karistatav ja seaduste muutmine on mõjutatud avalikust arvamusest ning seaduste olemasolu või puudumine mõjutab avaliku arvamust.


Ühiskondlik arvamus saab indiviidi mõjutada moraalse hukkamõistu, põlguse, pilkamise, mõnitamise, suhete katkestamise teel.
Ühiskondlik arvamus saab indiviidi mõjutada moraalse hukkamõistu, [[põlgus]]e, pilkamise, mõnitamise, suhete katkestamise teel.
Ühiskondlikku arvamust ei saa kehtestada, nagu saab kehtestada seadusi, kuid õigluse seisukohalt hinnata ning kaudselt ka mõjutada saab ikkagi.
Ühiskondlikku arvamust ei saa kehtestada, nagu saab kehtestada [[seadus]]i.

[[Kategooria:Poliitiline kommunikatsioon]]
[[Kategooria:Sotsioloogia]]
[[Kategooria:Psühholoogia]]
[[Kategooria:Meedia]]


[[bg:Обществено мнение]]
[[bg:Обществено мнение]]

Redaktsioon: 24. september 2008, kell 11:45

Avalik arvamus on täiskasvunud indiviidide suhtumine või hoiak ühiskonnas toimuvatesse sündmustesse, levitatavatesse plaanidesse või liidritesse. Tänapäeval kujuneb avalik arvamus peamiselt meedia abil. Ühiskonna võim indiviidi üle avaldub kahel kujul: seadusandlusena ja ühiskondliku arvamusena. Seaduste rikkumine on karistatav ja seaduste muutmine on mõjutatud avalikust arvamusest ning seaduste olemasolu või puudumine mõjutab avaliku arvamust.

Ühiskondlik arvamus saab indiviidi mõjutada moraalse hukkamõistu, põlguse, pilkamise, mõnitamise, suhete katkestamise teel. Ühiskondlikku arvamust ei saa kehtestada, nagu saab kehtestada seadusi.