Sigimik: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
alumine ja ülemine sigimik ja selgitus
P ka keskmine
1. rida: 1. rida:
'''Sigimik''' on [[emakas (botaanika)|emaka]] tähtsaim osa, kus asub üks või mitu [[seeme|seemnealget]]. Seemnealgmetes paiknevad taime [[emassugurakud]].
'''Sigimik''' on [[emakas (botaanika)|emaka]] tähtsaim osa, kus asub üks või mitu [[seeme|seemnealget]]. Seemnealgmetes paiknevad taime [[emassugurakud]].


Eristatakse kaht tüüpi sigimikke: '''alumine sigimik''' ja '''ülemine sigimik'''. Esimesel juhul on [[õiepõhi]] nõnda laienenud, et see ümbritseb õiepõhjaga kokku kasvanud sigimikku, millest ülespoole on kinnitunud teised õieosad. Ülemise sigimiku korral on see suhteliselt eksponeeritud (asub sigimiku ülevalosas) ja teised õieosad kinnituvad sellest allpool.
Eristatakse kolme tüüpi sigimikke: '''alumine sigimik''', '''ülemine sigimik''' ja '''keskmine sigimik'''. Esimesel juhul on [[õiepõhi]] nõnda laienenud, et see ümbritseb õiepõhjaga kokku kasvanud sigimikku, millest ülespoole on kinnitunud teised õieosad. Ülemise sigimiku korral on see suhteliselt eksponeeritud (asub sigimiku ülevalosas) ja teised õieosad kinnituvad sellest allpool. Keskmise sigimiku korral asub see umbes nõgusa õiepõhja keskel.


[[Kategooria:Taimemorfoloogia]]
[[Kategooria:Taimemorfoloogia]]

Redaktsioon: 4. juuni 2008, kell 18:16

Sigimik on emaka tähtsaim osa, kus asub üks või mitu seemnealget. Seemnealgmetes paiknevad taime emassugurakud.

Eristatakse kolme tüüpi sigimikke: alumine sigimik, ülemine sigimik ja keskmine sigimik. Esimesel juhul on õiepõhi nõnda laienenud, et see ümbritseb õiepõhjaga kokku kasvanud sigimikku, millest ülespoole on kinnitunud teised õieosad. Ülemise sigimiku korral on see suhteliselt eksponeeritud (asub sigimiku ülevalosas) ja teised õieosad kinnituvad sellest allpool. Keskmise sigimiku korral asub see umbes nõgusa õiepõhja keskel.