Dimebag Darrell

Allikas: Vikipeedia
Dimebag Darrell

Dimebag Darrell (sünninimega Darrell Lance Abbott; 20. august 1966 Arlington, Texas8. detsember 2004 Columbus, Ohio) oli heavy metal'i ansamblite Pantera ja Damageplan asutajaliige ja kitarrist. Damageplani asutas ta koos oma venna Vinnie Pauliga.

8. detsembril 2004 pidi Damageplan oma uue albumi "New Found Power" promoturneel esinema Columbuse linna rokiklubis Alrosa Villa. Vaid mõni hetk enne kontserdi algust ronis lavale Nathan Gale, kes tulistas Abbottit kolm korda pähe (viimane lask osutus surmavaks) ning jätkas publiku suunas tulistamist, tappes veel kolm ja haavates seitset inimest. Lõpuks surmas politseinik James Niggemeyer ründaja ühe lasuga pähe.[1]

Rünnaku motiiviks pakkusid mõned fännid Gale'i viha Darrelli ja Vinnie vastu, mille tingis Pantera laialiminek. Raamatus "A Vulgar Display Of Power" avaldatud mitmed Gale'i isiklikud kirjutised vihjavad, et paranoidse skisofreenia põhjustatud luulude tõttu kujutas ta ette, et ansambel suudab tema mõtteid lugeda ning naerab tema üle.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]