Colton Haynes

Allikas: Vikipeedia

Colton Lee Haynes (sündinud 13. juulil 1988) on Ameerika Ühendriikide näitleja, modell ja laulja. Ta on tuntud tänu oma rollile Jackson Whittemore'ina MTV üleloomulikus seriaalis "Teen Wolf" ja Roy Harper / Arsenal CW superkangelane telesarjas "Arrow".

Lapsepõlv[muuda | muuda lähteteksti]

Colton Lee Haynes sündis USA Kansase osariigis Andales Dana Denise Mitchelli ja William Clayton Haynesi pojana. Ta on kirjeldanud oma vanemaid kui "vaba vaimulikke hipisid." Ta kasvas üles Andale talus ja elas ka Arkansas, New Mexicos, Texases ja Floridas. Ta käis Florida Navarra keskkoolis, Kansase Andalese keskkoolis ja lõpetas Samuel Clemensi keskkooli Schertzis Texases.

Isiklik elu[muuda | muuda lähteteksti]

Haynes on kogu oma elu jooksul ärevusega võidelnud tema "salajase gei mineviku" pärast. Olemata veel valmis oma seksuaalsest sättumusest avalikult rääkima, läks ta kolmeks kuuks ravile, et oma ärevusprobleemidega toime tulla. Hiljem, 2016. aasta mais avaldas ta meelelahutusnädala intervjuus avalikult, et on gei.

Haynes ja tuntud lilleseadja Jeff Leatham kihlusid 11. märtsil 2017 ning abiellusid 27. oktoobril 2017. 2017. aasta novembris nomineeriti Haynes Out ajakirjale "OUT100", tunnustamaks tema avalikku välja tulemist, tema "eneseteostust" ja tema professionaalset tööd.

Haynesi ema Dana suri tsirroosi tagajärjel 2018. aasta märtsis. 2018. aasta mais esitas Haynes abielulahutuse Leathamiga, kuid paar astus uuesti suhtesse enne nende esimest pulma-aastapäeva.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Haynes alustas oma karjääri modellina New Yorgis 15-aastaselt. Hiljem ilmus ta Abercrombie & Fitchi jaoks Bruce Weberi fotosessioonil. Hiljem alustas Haynes modellindusega Kira Plastinina, J. C. Penney ja Ralph Laureni kampaaniates. 2008. aastal jätkas Haynes modellindust sellistes kampaaniates nagu Verizon ja ilmus ka mitmetes ajakirja toimetustes, nagu näiteks Teen Vogue ja Arena.

Haynes mängis Jackson Whittemore'i rolli 2011. aasta MTV seerias "Teen Wolf", mis põhineb 1985. aasta sama nimega filmil. 2012. aasta oktoobris avaldas Haynes, et ta lahkub seriaalist peale kaht hooaega, märkides, et "ma olen kurb, et see peatükk on lõppenud, kuid rõõmus uue alguse pärast." Alates 2012. aastast oli ta liige CW-i Arrow'is, mängides Roy Harperit. Haynes lahkus seeriaalist kolmanda hooaja lõpus, kuid tegi üllatus naasmise neljandas episoodis.

Haynesi esimene tiitritesse jõudnud roll mängufilmis oli 2015. aasta filmis "San Andreas".