Cinevilla

Allikas: Vikipeedia
Cinevilla

läti Cinevilla

Elanikke 20 (2006)[1]

Koordinaadid 56° 53′ N, 23° 13′ E
Cinevilla (Läti)
Cinevilla

Cinevilla on filmilinnak Lätis Tukumsi piirkonnas Slampe vallas. Varem oli linnak küla staatuses.

Linnak asub valla lääneosas. Tegemist on Vidus Vecvagarose talu juurde rajatud butafoorse linnakuga, mille pindala on 150 hektarit. Linnak rajati Riia ajaloost rääkivate filmide välivõtete tarbeks, sinna ehitati näiteks mitme Riia ajaloolise hoone ja ehitise koopiad.

Linnakus asuv kanal kujutab Daugavat. Sellele rajati Riia kivisilla koopia ning koopiad nüüdseks hävinud Lübecki ja pontoonsillast. Osa linnakust kujutab Riia vanalinna, osa aga Pārdaugavat. 2010. aastast kuulub see Riia Filmistuudiole.[2]

Linnakus tehtud näiteks filme "Hirmus suvi", "Riia kaitsjad" (selle filmi tarbeks rajati Daugavat kujutav osa),[3] "Rūdolfa mantojums" (selle filmi tarbeks rajati eraldi Rudolfi talu kujutav osa),[4] "Sapņu komanda 1935" (räägib 1935. aastal Euroopa meistriks tulnud Läti korvpallimeeskonnast), "Nameja gredzens" (seiklusfilm Nameisise elust).

Filmilinnakus on hoiul ka filmimisel kasutatud sõidukid ja muu tehnika: laevad, rongid, hobusõidukid, soomustehnika. Cinevillasse on rajatud üks Läti alade neljast trammiliinist.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Vietvārdu datubāze
  2. Rīgas Kinostudija apvienojas ar 'Cinevilla Studio'
  3. www.vietas.lv
  4. Lonely Planet (2012). Estonia, Latvia & Lithuania Travel Guide. Lonely Planet. lk. 41. ISBN 978-1-74321-304-9.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]