Avatud Eesti Fond

Allikas: Vikipeedia

Avatud Eesti Fond (AEF) on heategevuslik sihtasutus, mis asutati 1990. aastal Ungari päritolu Ameerika Ühendriikide filantroobi George Sorosi toetusel eesmärgiga toetada avatud ühiskonna kujunemist Eestis.

Avatud Eesti Fondil on kaks peamist tegevussuunda: 1) avatud valitsemine ning 2) põhiõigused ja sotsiaalne sidusus. Nende raames algatab fond projekte, korraldab üritusi ja arutelusid, käivitab toetusprogramme ja projektikonkursse. AEF vahendab Vabaühenduste Fondi kaudu ka Norra ja Euroopa Majanduspiirkonna toetusi Eesti kodanikuühendustele.

AEFi toel on sündinud filosoofilise kirjanduse sari „Avatud Eesti raamat”, kooliuuendusliikumine "Omanäoline kool", lasteaedade programm „Hea algus”, avalikud internetipunktid kõikjal Eestis, Sorosi Kaasaegse Kunsti Eesti Keskus, telesaade „Subboteja” jne. Alates 1997. aastast annab Avatud Eesti Fond oma aastapäeva puhul iga aasta aprillis välja Koosmeele auhinna, millega tunnustatakse inimesi, kes on ilmutanud silmapaistvat kodanikutunnet või aidanud kaasa avatud ühiskonna kujunemisele Eestis ja mujal.

AEF kuulub avatud ühiskonna toetusfondide (Open Society Foundations) võrgustikku.

Avatud Eesti Fondi juhataja on Mall Hellam.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]