Arutelu:Vladimir Žirinovski

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Oli kauaaegne KGB-lane. ei sobi kohe mitte. Kui töötas KGB-s, siis kus, millistel ametikohtadel? millise aukraadiga? --Lulu 16:48, 27 Apr 2005 (UTC)

Võtsin selle lause välja. Mingeid kindlaid andmeid ei ole, aga jutt saab olla ainult kaastööst KGB-le. 1990. aastatel väitsid tema enda parteikaaslased, et neil on dokumendid selle kohta, et Žirinovski värvati KGB-sse, kui ta oli paljastatud valuutamahhinatsioonides. Teise versiooni järgi värvati Žirinovski KGB-sse vahetult enne skandaalset Türgis-käiku. 1991. aastal pöördus Žirinovski Bakatini poole küsimusega, kas ta on KGB-ga seotud, ning sai amatliku vastuse, et KGB arhiivides selle kohta andmed puuduvad. KGB endised töötajad olevat eraviisilistes vestlustes öelnud, et Liberaal-Demokraatlik Partei on KGB sünnitis, mille eesmärgiks oli kompromiteerida mitmeparteisüsteemi ideed. Seda on avalikult väitnud isegi Anatoli Sobtšak. On veel niisugune versioon, et Žirinovski ise pakkus end KGB teenistusse, kuid teda ei võetud, sest ta isa oli 1930. aastatel NKVD-st vallandatud. Seejärel olevat teda värvanud GRU, kellel olevat olnud talle Türgis ülesanne. GRU liinis olevat ta töötanud ka sõjaväelisel ametikohal Aserbaidžaanis.
Žirinovski ise väidab, et ta ei tea oma isa rahvust: isa võis olla ka sakslane või poolakas. Andres 18:02, 27 Apr 2005 (UTC)

Žirinovski väljaütlemisi iseloomustab soov vaielda just sellega, kellega ta parasjagu vestleb või kelle poole pöördub, seega tema tsitaatide äratoomisel peab sellega arvestama.Valju 29. aprill 2007, kell 11:40 (UTC)

Ka artiklis Pronkssõdur toodud tsitaadile on ta nüüd risti vastupidist öelnud. Andres 29. aprill 2007, kell 18:32 (UTC)

Artikli alguses on isiku patronüüm Volfovitš ja lõpus Volodin. Miks nii? Kuriuss (arutelu) 23. november 2023, kell 17:12 (EET)[vasta]