Arutelu:Roman Matsov

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Milles tema baltisaksa päritolu seisnes? Andres 13. oktoober 2006, kell 14:23 (UTC)


"Eemaldati" ei ole minu meelest hea sõna. Tuleb öelda "heideti välja" (kui õppis) või "vallandati" (kui töötas). Võib-olla ka "sunniti lahkuma", aga sel juhul tuleks ikkagi täpsustada, kuidas nimelt. Andres 16. oktoober 2006, kell 14:58 (UTC)

Baltisaksa päritolu[muuda lähteteksti]

Lugesin Matsovi elulugu eesti, vene ja saksa keeles, igal pool on baltisaksa päritolu. Samas on viide TMK-s ilmunud intervjuule (Vastab Roman Matsov, küsitleja I.Randalu), kus Matsov räägib põhjalikult oma isa- ja emapoolsest päritolust, mitte ühtki saksa ega baltisaksa liini. Isaisa oli eesti alupoeg Maatsoo, kes venestas nime venestamisajastul. Ta õppis küll Saksa gümnaasiumis - Leningradist tulles ei osanud eesti keelt. need faktid on spetsialistidele teada, miks on Vikipeedias eesti, ja võib-olla veel tähtsamgi, teistes keeltes see baltisaksa päritolu? Vikipeedia lugemiseni jõutakse kiiremini kui ajakirja TMK vanade aastakäikude juurde.

Võtsin välja. Andres (arutelu) 6. mai 2017, kell 00:11 (EEST)[vasta]

Vene vikipeedias väidetakse, et eesti keeles olevat ta nimi Roman Voldemarovich Matsov. Velirand (arutelu) 6. mai 2017, kell 00:13 (EEST)[vasta]