Arutelu:Priit Kelder

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Panin selle siia yles.et tutvustada tema seisukohti.Kui ei meeldi vöta maha.--VanemTao 3. detsember 2006, kell 08:45 (UTC)

Seisukohtade tutvustamiseks tuleb neid refereerida. Esialgu võib lihtsalt artiklisse lingi panna. Andres 3. detsember 2006, kell 08:47 (UTC)

Ok.Vöta maha see artikkel siit ja ma panen eraldi lingi sisse.--VanemTao 3. detsember 2006, kell 08:54 (UTC)


Priit Kelder löpetas ajaloo ,kas ta ajaloolaste hulka ei pea minema? Kuigi ta on spordis ja spordi jaoks palju teinud.--VanemTao 6. detsember 2006, kell 21:58 (UTC)


Praegu töötab Priit Kelder vanade kommunistide hooldusasutuses ""Akadeemia Nord"". Usun, et sellised hinnangud pole entsüklopeediale kohased. Muuski osas vajaks artikkel märkimisväärset neutraliseerimist. --Ken 7. detsember 2006, kell 00:06 (UTC)


Arvan sul on kindlasti olemas idee kuidas seda lugu siluda ja vormistada korrektsemaks. Palun.--VanemTao 7. detsember 2006, kell 00:16 (UTC)

Võtsin hinnangud välja. Samuti tõstsin välja lõigu, mis ei puuduta otseselt Priit Keldrit:

Idamaiste võitluskunstide õpetajana oli P. Kelder tunnistajaks mitmetele veidrustele NSVL spordijuhtimise vallas: iga-aastased kohustuslikud treenerite üleliidulised atesteerimised; treeningute sisu ja vormi ühtlustamine "pod sovetskii stilj"; karate, yoga, naiste judo ja pokkerimängu keelustamine Moskva võimude poolt 80-te aastate algul (need kandvat nõukogude inimesele võõrast, idamaist müstikat ega lähe kokku komunismiehitaja moraalinõuetega); sellejärgne paariaastane "põrandaalune" aktiviteet; võitluskunstide taaslubamine; eesti sportlaste esialgne edu üleliidulisel areenil. Karate oli ilmselgelt noorte moodne eneseväljendusviis 80.-tel aastatel, ajapikku selle kõlbeline sisu siiski haihtus, andes maad ülemaailmsele tendentsile sportliku karate ja "võit-iga-hinna-eest" mentaliteedi poole. Vähesed jäid sellest "moest" puutumata. TAIJI jõudis Eesti pinnale aastal 1978 ning sestpeale on see olnud meie mail ka esindatud, küll puhtamas, küll kommertslikumas vormis.

Ainuke, mis puudutab Priit Keldrit, on "paariaastane ""põrandaalune" aktiviteet. Sellest tuleks eraldi rääkida.

Arvan, et vaidlustuse võib maha võtta. Tegu oli ju õigupoolest neutraalsuse vaidlustusega. Andres 7. detsember 2006, kell 07:45 (UTC)


Toimetasin ja võtsin neutraalsuse vaidlustuse maha. Segaseks jäi lause "Ka kuulus ta Eestis esimeste idamaiste võitluskunstide pioneeride põlvkonda; meelisvaldkonnaks selles vallas on olnud taiji-chuan, Kaug-Ida kunstifilosoofia, Zen-budism." Mis valla lemmikvaldkonnad need on? Kunstifilosoofia on meelisvaldkonnaks võitluskunstide vallas? ----Ken 7. detsember 2006, kell 21:07 (UTC)


Seda vöiks seletada vast nii et Priit Kelder oli esisemse laine hulgas kes hakkas jaapanipäraselt jalaga näkku lööma Eestis ja seda väga osavalt.Nyyd vanemana armastavad Keldri taolised isad tavaliselt öelda et väiksena päästsid ka uppuva kärbse piimaklaasist ja yldse on nad vägivallatuse populariseerijad olnud läbi elu ,kuid vaata nende vägivallatuse propageerijate käsi ja sörmenukke ,möistad kohe millise kunsti-filosoofiaga siin tegu on olnud.Muidugi budismi ja ida propageerijana on ta tugev olnud ja eeldan et tema stiil ei meeldi Tartu orientalistidele ,kuid annan talle 10+ tema tegevuse eest nöukogude ajal .Kuna ta öpetas sellises kohas ka nagu Kunstiinstituut on loogiline et tal puutus kokku nii kunstiteooria ,kunstiajaloo kui filosoofiaga.Arvan et Kelder tuli Ida juurde läbi vöitluskunstide ja sellest sai tema jaoks syntees,mii rusika , aju kui ideega virutada,--VanemTao 7. detsember 2006, kell 22:31 (UTC)

Esitus peaks olema asjalikum.

Ma pole kindel, et teda on õige filosoofiks või isegi ajaloolaseks nimetada. ETIS-es teda ka pole. Andres 29. detsember 2010, kell 11:33 (EET)[vasta]


Teine välislink küll õigesse kohta ei vii. Andres (arutelu) 22. oktoober 2015, kell 19:36 (EEST)[vasta]


Ta on pandud budistide kategooriasse. Kas see on õige? Andres (arutelu) 27. aprill 2019, kell 10:58 (EEST)[vasta]


Jaotises "Tema enesehinnang oma töödele" räägib artikli kangelane endast miskipärast kolmandas isikus. Kui rääkija ei ole tema, siis tuleks selgelt kirjutada, kes teda niimoodi kiidab. Ja üldiselt tähendab sõna "enesehinnang" laias laastus seda, mida inimene arvab iseendast kui isiksusest, mitte seda, mida ta arvab oma töödest. Kuriuss (arutelu) 12. september 2022, kell 22:51 (EEST)[vasta]

See, et see on enesehinnang, ei ole otseselt millegagi tõendatud. Ma arvan, et see on siin artiklis liigne. --Andres (arutelu) 13. september 2022, kell 10:00 (EEST)[vasta]