Arutelu:Portugali president

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Selle artikli tegin seoses Portugali riigiartikli koostamisega. Kuna presidendi funktsioonide kohta oli palju informatsiooni, siis leidsin, et need võiks kuskil pikemalt lahti kirjutada.

Kuigi võtsin esmalt aluseks ingliskeelse artikli, oli see halb ja ma ei ole selle struktuuri ega sisu peaaegu üldse järginud. Seepärast pole siin ka märget, et see artikkel sisaldab vastava ingliskeelse artikli tõlget. Rohkem on sarnasusi portugalikeelse artikliga, kuid sellestki on siinne tekst põhjalikum. Koostasin artikli Portugali põhiseaduse ingliskeelse tõlke põhjal, kus presidendi funktsioonid, õigused ja kohustused on ülima täpsusega määratud. Lisasin ka presidendi institutsiooni ajaloo, kasutades selleks Portugali parlamendi materjale ja teaduskirjandust. Ingliskeelses artiklis taoline tagasivaade üldse puudus.

Viimaste presidendivalimiste detailset infot, mis sisaldus ingliskeelses artiklis, ei hakanud ära tooma, sest see pole selle artikli teema. Lõin hoopis abiartikli Portugali presidendivalimised, kust pääseb omakorda edasi Portugali ajaloo kõigi presidendivalimiste artiklite juurde (kui need ükskord tekkivad). Samuti ei olnud mõtet siin ära tuua Portugali kõiki seniseid presidente, sest on olemas eraldi artikkel Portugali riigipeade loend, millele ka siit artiklist linkisin. -- Toomas (arutelu) 25. märts 2015, kell 13:46 (EET)[vasta]