Arutelu:Pandivere kõrgustik

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Selle peaks panema ka mingisse loendisse. Kas võiks olla Eesti kõrgustike loend? Andres 12:48, 8 Oct 2004 (UTC)

Kõrgustikest ei ole mõtet loendit teha, sest neid võib ühe käe sõrmedel üles lugeda. Väiksemad vormid on kõrgendikud. Ma arvan, et loendi võiks teha maastikest. Nimi "Eesti maastikud" mulle väga ei meeldi aga ilmselt ei ole ka midagi paremat välja pakkuda. Sinna peaksid kuuluma nii maastikuvaldkonnad kui ka -paikkonnad. Siim 13:02, 8 Oct 2004 (UTC)
Kas siis see polegi loendi puhul vooruseks, et ta on täielik? Muidugi võib sellise loendi paigutada ka artiklisse "Kõrgustik". Andres 21:38, 8 Oct 2004 (UTC)
Selles pole midagi halba, et loend on täielik, kuid minu arvates ei ole mõtet loendil mis koosneb 4-5 kõrgustikust. Ma arvan, et parem oleks üles lugeda Eesti maastikuvaldkonnad kuhu Pandivere kõrgustik kindlasti kuulub. Tavaliselt teavad pea kõik Eesti inimesed Eesti kõrgustikke, kuid maastikulisest rajoneerimisest on kuulnud tunduvalt vähesemad, seega oleks sel ka väike hariduslik efekt. Siim 21:44, 8 Oct 2004 (UTC)
Õige küll, aga üks ei sega teist. Võime teha nii maastikuvaldkondade loendi kui ka kõrgustike loendi olgu siis artiklisse Kõrgustik. Andres 22:12, 8 Oct 2004 (UTC)
Artiklis kõrgustik võib Eesti kõrgustikud üles lugeda küll, sellega ma olen nõus, kuid eraldi loendit pole neile vaja. Siim 22:18, 8 Oct 2004 (UTC)
Palun vaata alajaotust Eesti#Pinnamood. Seal öeldakse, et Eestis on neli kõrgustikku, aga pinnavormide loendis figureerib Lääne-Saaremaa kõrgustik, mida nende nelja hulgas ei ole. Andres 04:23, 9 Oct 2004 (UTC)