Arutelu:Maa-asula

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas talu on asula? Kas alevik on maa-asula? Linnalise asula artiklis nimetatakse alevikku linnaliseks asulaks, maa-asula artiklis aga hoopis maa-asulaks. Minu arvates on ka selline tegevusala põhjal asulate jaotamine linnalisteks ja maa-asulateks meelevaldne. Jah nõukogude ajal nii jaotati ja seepärast olid Põlva ja Rapla maa-asulad, kuid elanike arvult mitu korda väiksemad Antsla ja Otepää linnad. Valju 27. juuli 2008, kell 16:46 (UTC)

Vaata

Mitmekeelne demograafia sõnastik 306 (pdf). Seal öeldakse, et majarühma või hoonerühma (ehk üksikõue, mille moodustavad ühe talu hooned) võib mõista asula algosisena. Ma ei tea, kas ta siis on asula. Samuti on seal öeldud, et suuremat, tihedama tuumikuga maa-asulat nimetatakse Eestis alevikuks. See oli kirjutatud 1994, nüüd aga loetakse alevikku linnaliseks asulaks. [1]. Andres 27. juuli 2008, kell 22:58 (UTC)

Maapiirkond?[muuda lähteteksti]

me oleme maa-asula ühendanud enwiki en:rural area'ga. Maapiirkond on arvatavasti laiem mõiste kui maa-asula, ent kas maapiirkond on üldse defineeritav?--Estopedist1 (arutelu) 13. juuni 2018, kell 10:17 (EEST)[vasta]