Arutelu:Kuramaa

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Arvan, et "Kuramaa hertsogiriik" võiks olla eraldi artikkel. Andres 16:42, 10 Jan 2004 (UTC)


Miks ei võiks iga Poola jagamise kohta eraldi artikkel olla? Andres 22:18, 28 Mar 2004 (UTC)

Arvasin, et kui nad koos on, saab jagamise põhjustest ja käigust komplekssema pildi. -- Urmas 08:47, 29 Mar 2004 (UTC)
Aga võib ju olla eraldi artikkel, mis annab ülevaate jagamistest nende omavahelises seoses, ja ka eraldi artikkel iga jagamise kohta. Mina jälle arvan, et kui kogu materjal ühte artiklisse kokku panna, siis läheb artikkel liiga pikaks. Andres 08:58, 29 Mar 2004 (UTC)
Näiteks esialgu nii, et kuni tuleb Kolmandat jagamist puudutav artikkel, läheb redirect suunamisega Poola jagamiste üldisele artiklile? -- Urmas 11:07, 29 Mar 2004 (UTC)

Muutsin Ungari vikis viite ka ära. Ei pidanud sisse logima. Jaan513 9. august 2006, kell 12:02 (UTC)

Huvitav küll, mul jäi mulje, et mina muutsin. Andres 9. august 2006, kell 12:06 (UTC)
Tõepoolest. Võib-olla tegime muudatused samal ajal ja minu oma ei salvestanudki, sest muudatus oli täpselt samasugune. Jaan513 9. august 2006, kell 12:10 (UTC)

Ungari viki nõuab resümeed, muidu ei saa salvestada. Kui teed mujal eesti vikilinke, siis kirjuta resümeesse alati et: See on lühend eesti keele vikilingi kohta. Kui Sa resümeed ei kirjuta, siis tavaliselt pahandatakse, sest inimesed kontrollivad parandusi ning jätavad säärased parandused tavaliselt vahele.

Kui muudetakse ainult nime ning vana nime alla ei kirjutata uut sisu, siis pole mõtet keelelinkidega vaeva näha, need töötavad ka nii, ja robotid parandavad nad ära.

Peale selle, Urmas pole võib-olla selle parandusega nõus. Igal juhul KNAB kinnitab seda. Andres 9. august 2006, kell 12:06 (UTC)


Seal anti välja ka oma postmarke.

Kuramaa kotis? Andres 29. märts 2007, kell 13:51 (UTC)
Von der Heeresgruppe wurden am 20. April 1945 sogar eigene Briefmarken herausgegeben, die aus Beständen der Feldpostleitstelle in Libau herangezogen und überdruckt wurden. [1]
Selle asja võiks siis pikemalt kirja panna, muidu jääb asi arusaamatuks. Andres 29. märts 2007, kell 16:06 (UTC)

Mis kalendri järgi on 1795. aasta kuupäevad? Andres 5. jaanuar 2011, kell 22:04 (EET)[vasta]


Enamiku siinsest ajaloost võiks transportida Kuramaa hertsogiriigi alla. Athanasius Soter 19. august 2011, kell 01:15 (EEST)[vasta]

Välja võetud:

Mitmed uurijad (nt Edgar Valter Saks) on Kura poolsaarel elavaid liivlasi lugenud ka omaette hõimuks ehk kuralasteks.

Henriku Liivimaa kroonika järgi on "kuralased rahvas, mida sünnitavad saarlased.[1] Kuna tehti koos hästi kordineeritud rüüsteretki isegi Taani, eeldas see üksteise keelest head arusaamist.

See sobiks ilmselt kuralaste artiklisse, mis on aga üpris armetus olukorras. Athanasius Soter 27. august 2011, kell 00:08 (EEST)[vasta]

Enam-vähem sama lõik on taas sisse ilmunud, aga võtan uuesti välja:
Kuna Skandinaavia saagade ja [[Hendriku Liivimaa Kroonika]] teadetel tegid saarlased ja kuralased tihedat sõjalist koostööd (sh laulsid koos enne lahingut), siis võib eeldada, et muinaskuralased olid soome-ugrilased. Hendriku Liivimaa Kroonika teatel on "...kuralased rahvas, kelle saarlased on sünnitanud."
Tegemist on viitamata, ebaloogiliste ja domineeriva seisukohaga vastuolus olevate väidetega. Üks ühisretk ei tähenda automaatselt üldist tihedat koostööd, seda enam, et ristisõdade ajal - siis kui seda tõeliselt vaja oli - koostöö puudus, isegi sama vaenlast, Riiat, käidi eraldi ründamas. Samas ei näitaks ka tihe koostöö keele osas midagi - Läti Henrik räägib nt venelaste-leedulaste, venelaste-saarlaste, liivlaste-leedulaste, sakslaste-latgalite jm koostöösuundadest. See ühislaulu teema - kui ka eeldada, et kroonikas pole väljamõeldud detaile ja on täpselt kirjas, et eestlased ja kuralased laulsid koos samade sõnadega laulu ja et kumbki pool ei olnud võimeline mõne lihtsa laulukese võõrkeelseid sõnu õppima ja järgi kordama ja et tegemist oligi läänemeresoome keelega inimestega, siis tähendaks see ainult seda, et allikates mainitud kuralasete hulgas leidus ka läänemeresoomlasi (mis on tunnustatud seisukoht), mitte et nad kohe kõik olid läänemeresoomlased.
Selle viimase sünnitamise tsitaadi kohta ootan täpsemat viidet, enne ei usu. Minnekon (arutelu) 16. juuli 2014, kell 01:28 (EEST)[vasta]

Katkine link[muuda lähteteksti]

Korduval kontrollimisel on leitud, et järgnev välislink ei tööta. Kontrolli selle toimimist ja vajadusel paranda vigane link.

--MastiBot (arutelu) 6. juuli 2013, kell 12:26 (EEST)[vasta]


Katkine link 2[muuda lähteteksti]

Korduval kontrollimisel on leitud, et järgnev välislink ei tööta. Kontrolli selle toimimist ja vajadusel paranda vigane link.

--MastiBot (arutelu) 6. juuli 2013, kell 12:26 (EEST)[vasta]

  1. "Henriku Liivimaa Kroonika" 1993.