Arutelu:Kunst (täpsustus)

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

See ei ole täpsustuslehekülg. Kunstide loend siia ei kuulu ja sisu on eksitav. Pole üldse mainitud kunsti kujutava kunsti või visuaalsete kunstide tähenduses. Andres 11. august 2007, kell 11:40 (UTC)

Ma saan aru, et mõte on selles, et oleks vaja eristada kunstid kui oskused väga laias tähenduses (nt kraavikaevamise kunst vms) ja kunstid kui vaba inimese loominguline tegevus ilu pärast (nt pillimäng vms). Samas on selline eristus minu arvates väga problemaatiline, kuna traditsiooniliselt on kunsti mõlemad küljed põimunud. Seega oleks küll võimalik teha eraldi "kaunite kunstide" loend, kuid ei ole mõtet käsitleda "kauneid kunste" "tavalistest kunstidest" eraldi. Selleks võiks olla ainult ideoloogilised või veendumuslikud põhjused, mis aga entsüklopeediasse ei istu. --Kamma 11. august 2007, kell 11:54 (UTC)
Millest tuleks Sinu arvates rääkida artiklis Kunst ja millistes artiklites tuleks rääkida kaunitest kunstidest, kujutavast kunstist ja visuaalsetest kunstidest?
Minu jutu mõte on selles, et täpsustuslehel tuleks eelkõige näidata, milliste pealkirjadega artiklites räägitakse erinevatest mõistetest, mida väljendatakse sõnaga "kunst" (technē ja ars, kunst nii, nagu seda tänapäeva esteetikas mõistetakse (umbes "kaunid kunstid"), kunst kujutava kunsti või visuaalsete kunstide mõttes). Kuskil tuleks ka kirjeldada, kuidas kunsti mõiste on muutunud ja omandanud umbes "kaunite kunstide" tähenduse.
Kunstide loend on aga hoopis teine teema, mis ei kuulu täpsustuslehele, ükskõik mida siis kunstide all ka ei mõistetaks.
Ise arvan, et artiklis Kunst tuleks käsitleda selle mõiste ajalugu ning ühtlasi kunsdti sellises mõttes, nagu sellest esteetikas või kunstifilosoofias räägitakse.
Igatahes tuleks tagada, et kui sõna "kunst" juurde panna link, läheks see sisuliselt õigesse kohta. Andres 11. august 2007, kell 13:21 (UTC)
Arvan umbes samuti, et kunsti alla läheks mõiste eri tähendused tänapäeval (nii käsitöö kui kauni/koleda kunsti mõttes) ja mõiste ajalugu. Sellesse saab integreerida kõik kunsti tähendused. Lisaks teksti seest ja "vaata ka" viited artiklitele eri kunsti liikide või spetsiifiliste kunstimõistmiste kohta (nt kaunid kunstid, kujutav kunst, antiikkunst vms jne). --Kamma 11. august 2007, kell 17:30 (UTC)
Kas peaks tegema eraldi artikli kunsti mõiste kohta, millerga tegeleb kunstifilosoofia (esteetika), ütleme näiteks Stolovitš? Andres 11. august 2007, kell 19:37 (UTC)


mina nagu kujutaks ette, et siin oleksid hoopistükkis viited kirjastusele ning ajakirjale... - Ahsoous 11. august 2007, kell 17:56 (UTC)

Täpsustuslehel muidugi. Andres 11. august 2007, kell 19:37 (UTC)