Arutelu:Kristlik ekstremism

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Tänud eestindatud versiooni eest! ;)


Eestis on kristliku ekstremistina kuulsaks saanud Antti Loodus, kes ründas teistsuguse usutunnistusega inimesi arvutikahjurluse abil. Nimetatud vahejuhtumi suhtes on algatatud ka kriminaalasi.

Ma vaidlustan, et ta on kristliku ekstremismina kuulsaks saanud. esiteks, ta on tuntud ikkagi ainult teatud ringkondades, mitte kuulus. Teiseks, vaevalt on kellelgi võimalik Eestis kristliku ekstremistina kuulsaks saada, sest sellist väljendit Eestis ei kasutata. Andres 5. august 2006, kell 16:45 (UTC)

Edasi, selles artiklis on näidatud väljendi tähenduse ebamäärasust. Kui kristliku ekstremismi all mõista vägivallaakte, siis on asi piiri peal. On kahtlane, kas tema tegu saab nimetada vägivallaks. Samuti pole selge, mis olid tema teo motiivid. Arvan küll, et rünnaku ajendiks ei olnud inimeste teistsugune usutunnistus.

Kus on andmed kriminaalasja algatamise kohta?

Kõigepealt tuleks ikkagi artiklis Antti Loodus vahejuhtumit detailiselt kirjeldada, siis on näha, kas see sõnastus on õigustatud. Ja kas kristlikuks ekstremistiks nimetamine ei või olla laim või solvamine? Andres 5. august 2006, kell 16:51 (UTC)


Kus on andmed kriminaalasja algatamise kohta?

Konkreetne link peaks olema selle artikli juures siin, kui siin juba asja mainitakse. Andres 5. august 2006, kell 19:19 (UTC)
Mida ma peaksin politseilt küsima? Kas nad on kohustatud mulle mingeid andmeid andma? Andres 5. august 2006, kell 19:21 (UTC)

'Eestis on kristliku ekstremistina kuulsaks saanud Antti Loodus, kes ründas teistsuguse usutunnistusega inimesi arvutikahjurluse abil. Nimetatud vahejuhtumi suhtes on algatatud ka kriminaalasi.'

Kas see ei ole mitte lõpetatud - kuriteo koosseisu puudumise tõttu. Elage oma lollusi mujal välja.

http://www.sloleht.ee/2006/09/13/uudised/205593/

Jah, see on lõpetatud. See jutt kuulub pigem artiklisse Antti Loodus. Siia see ei sobi. Tõstsin välja:


Eestis on kristliku ekstremistina kuulsaks saanud Antti Loodus, kes ründas teistsuguse usutunnistusega inimesi arvutikahjurluse abil. Nimetatud vahejuhtumi suhtes algatati ka kriminaalasi, mis küll lõpetati aluse puudumise tõttu.

Andres 13. detsember 2006, kell 12:03 (UTC)


Siia alla kuulub teiste ja enda tervise kahjustamine või teiste ja enda tapmisele õhutamine. Ideoloogiavallas äärmusliku askeesi propaganda mis õhutab kõigest maisest loobuma.

Ideoloogias väljendub kristlik äärmus mõttekontrollis mida kasutavad sektid, kloostriühendused ja ka kogudused oma liikmete suhtes. Mõttekontroll väljendub usu kindlaksmääramises ja ettekujutuses nagu teised kes nii ei usu on valed.

Andres 13. detsember 2006, kell 13:34 (UTC)


Jätsin need lõigud välja, sest ma ei usalda neid. Kui allikale viidatakse, siis võib ehk tagasi panna. Andres 13. detsember 2006, kell 13:35 (UTC)