Arutelu:Kadrioru loss

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

miks on vaja seda artiklit toimetada? Vb arendada, kuid toimetada? Äkki keegi põhjendab

Tegin pisut muudatusi ja võtsin toimetamismärke maha. Andres 12. juuli 2006, kell 19.01 (UTC)

Minu arust väärib ka Kadrioru administratiivhoone "Vaata ka" all eraldi märkimist.

Mis seos on Haapsalu ja Kuressaare piiskopilinnusel Kadrioru lossiga? - WooteleF 19. november 2007, kell 15:25 (UTC)

Aga mis seos on Oru lossil? (Õige vastus: Eestis asuvad endised ja praegused riigipeade residentsid).

Selleks otstarbeks on olemas kategooriad. - WooteleF 19. november 2007, kell 15:29 (UTC)
Pole leidnud sellist kategooriat. Ja rohkem neid ju ei olegi, puudub vajadus sellise kategooria järele.
Riigipeade residentsiks on olnud ka Tartu piiskopilinnus, kus resideerus Tartu piiskop, samuti Laiuse linnus, kus asus Karl XII, Põltsamaa linnus, mis oli Magnus residents. Kindlasti on neid veel. - WooteleF 20. november 2007, kell 12:47 (UTC)
Tartu piiskopilinnus pole enam füüsiliselt säilinud (tõsi, Oru loss pole ka säilinud, pean veel mõtlema). Laiuse oli CXII ajutine peatuspaik, mitte residents (Rootsi pealinn jäi ju Stockholmi!). Põltsamaa ja tema naeruväärne "kuningas"..., ma ei kommenteeri (siis peaks ka Võru kvalifitseeruma Eesti (NSV) pealinnana). Siiski, näiteks Kirumpää linnus on vähemalt varemetena olemas.
Tartu piiskopilinnus pole enam füüsiliselt säilinud (tõsi, Oru loss pole ka säilinud, pean veel mõtlema; aga on vähemalt teada, kuidas ta välja nägi). Laiuse oli CXII ajutine peatuspaik, mitte residents (Rootsi pealinn jäi ju Stockholmi!). Põltsamaa ja tema naeruväärne "kuningas"..., ma ei kommenteeri (siis peaks ka Võru kvalifitseeruma Eesti (NSV) pealinnana). Siiski, näiteks Vastseliina linnus on vähemalt varemetena olemas.
Mõned pähetulevad ehitised: Vana-Pärnus (täielikult hävinud), Lihula (sama), Koluvere (aga ei olnud ametlik residents), Vastseliina (sama, varemed), Otepää (sama, hävinud), hea tahtmise juures Sangaste (oli lauamõis, hooned 19. sajandist) jne. Olen hetke nõutu. Aga midagi tuleks vähemalt säilinumatega teha.
Ma leian, et Kuressaare ja Haapsalu linnused tuleks eemaldada, kuna ainuke seos Kadrioru lossiga ongi see, et need olid riigipeade residentsid. Oru loss võiks jääda. – WooteleF 20. november 2007, kell 13:02 (UTC)
Oru loss kindlasti.

Prantsuse vikis 2 artiklit?[muuda lähteteksti]

Huvitav kas prantslaste vikis on 2 sama hoonest rääkivat artiklit? Võrdle: fr:Palais de Kadriorg ja fr:Château de Catharinenthal. Tuleks aidata neil selgust luua--Bioneer1 (arutelu) 12. oktoober 2013, kell 22:37 (EEST)[vasta]

Kirjutasin neile. Andres (arutelu) 12. oktoober 2013, kell 23:04 (EEST)[vasta]