Arutelu:Henri III

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia
See artikkel pakub huvi Vikiprojektile LGBT, mille eesmärgiks on täiustada LGBT temaatilisi artikleid.

'Vaata ka' lingid artiklile "Valgevene valitsejad" tuleks siit ja teistest samasugustest artiklitest eemaldada. Henri III valdused Poola-Leedu ja Prantsusmaa valitsejana jäävad niipaljude tänapäeva riikide alale, et kõikide piiride ja piirimuutuste järgimine on võimatu. Kui selliseid valitsejate artikleid hakkab hulgi tulema, muutub elementaarsegi kvaliteedi tagamine (õiged nimed ja aastaarvud nt.) ülejõukäivaks.

Jah, artikkel "Valgevene valitsejad" nõuab väga kõvasti toimetamist ja tõenäoliselt tuleks selle sisu artiklite vahel teisiti jaotada. Teisest küljest, ehk oleks ikkagi tarvis mingit vahendit, kuidas jõuda näiteks ühe kuninga juurest teiste sama riigi kuningate juurde. Andres 11:39, 5 Jun 2005 (UTC)
Viimase jaoks on siin artiklis (Henri III) teiskeelsete vikide eeskujul tehtud artikli lõppu väike tabel, kes eelnes ja kes järgmine troonil (kuid miks ka mitte nt presidendi või peaministri ametis) oli. Kes tahab kõiki nt Poola kuningaid korraga näha peaks saama, ehk tabeli keskmisest tulbast, lingi kaudu artiklisse "Poola kuningate loend". - Urmas 12:20, 5 Jun 2005 (UTC)
Jah, nii võiks igal pool teha. Andres 12:27, 5 Jun 2005 (UTC)

Henri ja Anna pidid abielluma, kuid Henri ei tahtnud endast 18 aastat vanemat naist ega abiellunud temaga. Seetõttu surigi Jagelloonide dünastia välja. - Anna lapsed ei oleks ju niikuinii enam Jagelloonid olnud. Või kui Zygmunt II õdede lapsi Jagelloonideks pidada, siis ei surnud dünastia välja. Zygmunt II ja Anna noorem õde Katarina abiellus Johan III-ga ja nende pojast Sigismundist sai Poola kuningas.--WooteleF 14. oktoober 2009, kell 14:07 (UTC)

n Seda kohta tuleks siis korrigeerida. Pealegi pole kindel, kas Anna oleks lapsi saanud. Andres 22. september 2010, kell 16:26 (EEST)[vasta]