Arutelu:Hüdrograafia

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Milles seisneb hüdroloogia ja hüdrograafia erinevus? Siim 3. jaanuar 2009, kell 18:18 (UTC)

Praegu eristatakse neid Vikipeedias ja isegi kategooriad on eraldi. Tegelikult on küll olemas kaks eraldi mõistet hüdrograafia ja hüdroloogia, kuid nende eristamisest tuleb siin minu meelest rohkem segadust kui kasu. Kui eristada, siis tuleb artiklites kindlasti detailselt nendevaheline erinevus selgeks teha. Siim 3. jaanuar 2009, kell 18:21 (UTC)

Sõnal "hüdrograafia" on kaks tähendust, mis peaksid eraldi olema. Andres 3. jaanuar 2009, kell 18:27 (UTC)

merenduse mõistest võib teha eraldi artikli--Dj Capricorn 4. jaanuar 2009, kell 13:54 (UTC)
"Geograafia mõistete entsüklopeedia sõnastiku" ("Энциклопедический словарь географических терминов" (М., 1968)) järgi on hüdrograafial kolm tähendust: 1) siseveekogude hüdroloogia osa, mis uurib ja kirjeldab veeobjekte; 2) üritused, mis teevad laevade liikumist ohutuks; 3) lootsiade koostamine.

Kui on "Geograafia mõistete entsüklopeedia sõnastik" ja teised venekeelsed allikad usaldusväärsed, siis saab seda korda teha, aga võtab see aega. Geonarva 3. jaanuar 2009, kell 18:37 (UTC)


Siimu märkused on asjakohased. Näiteks EnDic2004 annab hüdrograafiale sellise definitsiooni: The study, description, and mapping of oceans, lakes, and rivers, especially with reference to their navigational and commercial uses (WWD). Füüsilise ehk loodusgeograafia haru, mis tegeleb veekogude mõõtmise, kirjeldamise ja kaardistamisega (ML).

Seetõttu tuleks vist väita, et see on puhtalt rakenduslik teadusharu. Ilmselt tuleks hüdrograafia kategooria integreerida hüdroloogia omaga--Dj Capricorn 4. jaanuar 2009, kell 13:54 (UTC)

Ma ei saa aru. Sõnal "hüdrograafia" on vähemalt kaks tähendust, mille kohta peaks olema eraldi artiklid, et need segi ei läheks. Andres (arutelu) 27. detsember 2015, kell 16:55 (EET)[vasta]