Arutelu:Glenn Beck

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Mille osas vajab toimetamist? Palun tuua vähemalt 2 näidet.

Tegin kaks keelelist parandust. On tarvis veel toimetada. Näiteks ei ole eesti keeles sõna "libertaan" ja viited ei ole keeleliselt korrektsed (sidekriipsu ei saa niimoodi tarvitada).
Palun mitte solvuda. Meie eesmärk on jõuda keeleliselt laitmatu tekstini. Andres 1. oktoober 2009, kell 07:33 (UTC)

Keegi ei olegi solvunud, aga põhjendusteta toimetamist vajavaks tunnistamine ei ole ka õige. Kas EKI-st öeldi, et eesti keeles puudub sõna "libertaan"? Või mille alusel te seda väidate? Tegelikult kasutatakse ka "libertaarlane", aga see ei ole ka niivõrd kinnistunud.

Palun olge ka täpsem sidekriipsu kaustamise osas. Milles seal siis probleem oli?

Väga tore, et solvumiseta läbi saab. Meil on niisugune kokkulepe, et keeletoimetamise märkust ei põhjendata. Selle võib ka põhjenduseta ära võtta, aga parem oleks, kui seda ei teeks algne kirjutaja ise, sest kõrvaltvaataja leiab vigu, mida kirjutaja ei märka.
Keeletoimetamise märkuse põhjendamist ei nõuta sellepärast, et vigade kirjeldamine on tavaliselt tunduvalt töömahukam kui nende parandamine. Kui juba selline märkus on pandud, siis ju märkuse tegijal polnud jõudu või aega isegi parandamiseks, rääkimata vigade kirjeldamisest.
Sõnade olemasolu või puudumist ei ole hõlbus kindlaks teha, ja ka EKI poole pole ma pöördunud. Võin ainult öelda, et ise olen seni kohanud ainult sõna "libertaarlane" ja pean seda eelistatavaks sõnaks. Kontrollisin ka Google'i "korpusest" ja leidsin, et toimetatud tekstides on kasutatud ainult sõnu "libertaarlane" ja "libertaar"; sõna "libertaan" esineb ainult kommentaarides ning see sõna tundub olevat meelevaldselt moodustatud. Toimetamata tekstis esineb ka "libertarist". Nii et võiks olla "libertaarlane" või "libertaar" ning see sõna tuleks varustada lingiga artiklile Libertarism. Andres 1. oktoober 2009, kell 09:41 (UTC)
Artiklipealkiri ja väljaande nimi on viidetes eraldatud sidekriipsuga. Selle asemel tuleks kasutada mõttekriipsu. Andres 1. oktoober 2009, kell 09:43 (UTC)


EKI-st vastati mulle: "Oxfordi filosoofialeksikon nimetab seda poliitilist ideoloogiat libertarismiks ja selle pooldajaid libertaarideks". Et "libertaarlane", "libertaan" ja "libertarist" ei tasuks seega kasutada.

Aitäh! Siis on selgus käes: vähemalt "libertaar" on tunnustatud. Andres 2. oktoober 2009, kell 06:03 (UTC)
Tõsi küll, sellest vastusest ei selgu midagi teiste sõnade lubatavuse kohta. Andres 2. oktoober 2009, kell 06:09 (UTC)

Kes see intelligent ühendas retseptsiooni poliitiliste vaadete peatükiga? Mis põhjendusega oli vaja ühendada kaks erinevat asja??

Retseptsiooni kohta tuleb muidugi eraldi alajaotus teha, aga praegune sobib minu poolest vaadete alajaotusse küll. Andres 19. oktoober 2009, kell 15:33 (UTC)
kui keegi teab kuidas selle filmitegelase nime täpselt hääldatakse öelgu.  • • • Kasutaja:Ahsoous • arutelu 29. november 2013, kell 12:52 (EET)[vasta]