Arutelu:Drang nach Osten

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Mis tähendab "ebaajalooline väljend"? Kas see tähendab, et seda ei kasuta ajaloolased, või et seda kasutatakse tagantjärele? Viimaees mõttes on kindlasti näiteks "esiaeg", "vanaaeg" ja "keskaeg", samuti "Esimene maailmasõda" ebaajaloolised väljendid.

Selle väljendi ajalugu tuleb täpselt uurida. Poola vikis väidetakse, et selle võtsid esimesena kasutusele 19. sajandi alguses saksa historiograafid. Sama väidetakse ENE 1. väljaande artiklis pealkirjaga "Drang nach Osten" (jutumärkides). Kas "ekspansioonipoliitika" oli olemas, see on nähtavasti vaieldav.

Viklinkidega on raskusi. Saksa viki artikli de:Drang nach Osten juurest läheb link poola viki artiklile pl:Drang nach Osten ja sealt omakorda saksa viki artiklile de:Deutsche Ostsiedlung. Andres 27. september 2006, kell 21:18 (UTC)


Väljendi kasutamine on ebasoovitatav, kuna sellega luuakse vale mulje justnagu teadlikust saksastamiskavast.

Välja võetud, sest minu meelest see väljend sellist muljet ei jäta, aga alateadlik saksastamiskava oli ju olemas. Võtsin ka välja sõna "ebaajalooline" selle segasuse pärast. Taivo 28. september 2006, kell 11:30 (UTC)

Miks see on vandenõuteooriate kategoorias? Andres 23. november 2010, kell 19:11 (EET)[vasta]

Ostsiedlung jt seotud mõisted/terminid[muuda lähteteksti]

vist erinevad, ehkki seotud mõisted/terminid: tung itta, Ostsiedlung. Keelelinkide komplekt siin: wikidata:Q170346 --Estopedist1 (arutelu) 29. august 2018, kell 18:59 (EEST)[vasta]