Arutelu:Dimitri Klenski

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Klenski usub ka, et kommunistide kuriteod olid õigustatud juhul, kui need olid sooritatud eestlaste vastu.

Kätsin selle lause välja, sest ilma viiteta mõjub see laimuna. Andres 7. jaanuar 2007, kell 13:59 (UTC)

Vabakutselise ajakirjaniku ja poliitiku Dimitri Klenski sõnul tuleb küüditamisele alles hinnang anda ja see võib olla ka positiivne.

Kuna Nõukogude Liidu tegudele ei ole antud sarnast hinnangut nagu natsidele Nürnbergis, siis ei saa rääkida kommunistlikest kuritegudest, teatab Klenski Raadio 2 saates “Ülekuulamine,” teatas Raadio 2 pressiesindaja.

Klenski avaldab saates ka arvamust, et umbes kolme inimpõlve pärast on Eesti taas liidetud Venemaaga. Võrdluseks toob ta teised Euroopa suurriigid, mille kooseisus on tunnustamata väikerahvaid. http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/article.php?id=14713740

Noorteühing Avatud Vabariik avaldab nördimust seoses Dimitri Klenski avaldusega Raadio 2 eetris, kus ta eitas kommunistlike kuritegusid ning avaldas arvamust, et küüditamisele võib anda positiivse hinnangu.

Lisaks väitis endine Tallinna linnavolinik Klenski, et Eestis elavad vene noored kutsuvad eestlasi haigeteks. Ühingu avalike suhete juhi Julia Baer-Baderi sõnul võib selliseid absurdseid avaldusi teha ainult vastutustundetu inimene, teatab Avatud Vabariik.

“Noorte eestivenelaste seas ma tõesti ei tunne kedagi, kes tunneks kedagi, kes räägiks nagu Klenski. Tema 6. jaanuari intervjuu Raadio 2 saates “Ülekuulamine” oli küünilisuse ja demagoogia tipp ning võib põhjustada konflikte Eestis elavate vähemusrahvuste ja põlisrahva vahel,” lausus Baer-Bader.

“Erinevalt paljudest Euroopa riikidest ei ole Eesti Vabariik vajalikuks pidanud kriminaliseerida meie rahva vastu toime pandud genotsiidi eitamist, kuid antud juhul see ei vabasta kodanik Klenskit moraalsest vastutusest ja ühiskondlikust hukkamõistust,” lisas ta.

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/article.php?id=14723669

Ei, see pole piisav tõestus. Ülaltoodust ega viidatud allikatest pole näha, et ta oleks seda öelnud. Andres 24. jaanuar 2007, kell 22:29 (UTC)

Klenski arvates ei vasta praegune meedia olukord Eestis ajakirjanduse ülesandele. Ta leiab, et meedia teenindab oma reklaamiandjate ja sponsorite huvisid.[viide?]

Jätsin selle lause välja, sest ilma viiteta mõjub see kuidagi ebamäärasena. Pole viidet ei Klenski tekstile, kus ta midagi sellist väidab, ega tema põhjendustele.
See lause on tõlgitud artikli esialgsest, venekeelsest variandist. Olen esialgse väljajätmisega nõus. Andres 8. jaanuar 2007, kell 08:07 (UTC)

---

Üleviimine Dmitri alt Dimitri alla on tõepoolest õigustatud. Seda kinnitab näiteks ka Vabariigi Valimiskomisjoni veebileht. Lihtsalt tahtsin pakkuda ka kirjaliku allika üleviimise toetamiseks. -- Toomas 8. jaanuar 2007, kell 19:10 (UTC)

Artiklist kustutatud: Sergei Dovlatovi jutustuses "Kompromiss" esineb tegelane, Eesti vene ajakirjanik Mitja Klenski, kellel on tripper.

On üsna tõenäoline, et Dimitri Klenski on selle tegelase prototüüp, sest ta töötas koos Dovlatoviga Sovetskaja Estonias. Võiks tagasi panna. --Metsavend 24. jaanuar 2007, kell 22:45 (UTC)

See on keeruline olukord. Dovlatov kasutab oma Tallinna tuttavate nimesid, kuid seigad, mida ta vastavatele tegelastele omistab, on (vähemalt suurelt jaolt) väljamõeldud. Praegune sõnastus jätab kergesti mulje, nagu päris Klenskil oleks olnud see haigus. Andres 25. jaanuar 2007, kell 15:56 (UTC)

Mis tähendab "venemeelne"? Kas see on kirjeldus või hinnang? Andres 15. september 2008, kell 17:22 (UTC)

Võtsin selle sõna välja, sest see ei tähenda midagi. Miks ei peaks venelane venemeelne olema? Andres 16. oktoober 2008, kell 18:10 (UTC)

---

Selle võiks ka ära mainida, et 2009. aasta juunis kandideeris D. Klenski üksikkandidaadina Europarlamenti, kogudes 7137 häält (1,8 %). Valituks ei osutunud.

Pane sisse. Andres 29. jaanuar 2011, kell 00:59 (EET)[vasta]