Arutelu:DJ

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Keelenõu ütleb, et DJ on diskor. Aga ÕS-i järgi on diskor diskojuht, disko aga meelelahutusüritus salvestatud muusikaga. Aga kes siis see on, kes raadios plaate laseb? Andres 4. november 2008, kell 13:32 (UTC)

Kui nii on defineeritud, siis küll, ehkki subjektiivselt ma ei nõustu, sõna "diskor" vastavais ringkondades eriti ei kasutata või siis kasutatakse spetsiifilise alatooniga. Aga ÕS-i järgi võiks raadios häält tegevat ja toimetavat inimest kutsuda raadiosaatejuhiks. Mulle näikse, et terminite diskor ja (raadio)saatejuht probleem seisneb selles, et kui sõnapõhisemas Vikerraadios või Kukus ongi tihtilugu saatejuhid (sest nii palju kui ma tean, nad muusika valimise ja helipuldi käitlemisega eriti ei tegele), siis paljudes teistes jaamades täidab saatejuht ka helipuldi käitleja, mingis ulatuses muusika valija jt rolle (mis lähendab teda diskorile). Seetõttu on reaalselt väga raske otsustada, kus lõppeb saatejuht ja algab diskor. Kirjakeele nõuetest lähtudes, saan ma aru, peaksid siis olema eraldi leheküljed "Diskor" ja "Saatejuht"? Sellest on kahju, sest ajalooliselt on raadiosaatejuhi ja diskori rollid omavahel põimunud. --K paas 4. november 2008, kell 14:02 (UTC)
Kirjakeele nõudeid tuleks täpsustada, pöördudes EKI keelenõustajate poole. Probleem on võib-olla sõnaraamatu koostajate veas.
Igatahes on kasutusel ka sõna "raadiodiskor". Võiks küsida, mida sellest arvatakse. Minu meelest on raadiodiskor ühtlasi raadiosaatejuht. Minu meelest saab raadiodiskoriks nimetada inimest, kes teeb muusikasaateid, kuhu ta ise valib muusika, mida ta ka ise (rohkem või vähem) kommenteerib, nagu näiteks Tõnu Timm, Tiit Kusnets (nimetatud on suuremad kommenteerijad, on muidugi ka palju selliseid, kes rohkem lihtsalt "lasevad" muusikat, aga mul ei tule ühtki nime meelde). Andres 4. november 2008, kell 16:21 (UTC)
Raadiodiskor on hea pakkumine. Vormistan EKI-le meili teel arupärimise, siis saab edasi vaadata. K paas 4. november 2008, kell 22:58 (UTC)

Arvan, et siia tuleb hoopiski täpsustusleht teha.  • • • Kasutaja:Ahsoous • arutelu27. oktoober 2014, kell 02:36 (EET)[vasta]

Kui vaja, siis tee :) Adeliine 27. oktoober 2014, kell 03:03 (EET)[vasta]
Min meelest see raskendaks kasutamist, kui siia täpsustusleht teha. Andres (arutelu) 27. oktoober 2014, kell 13:04 (EET)[vasta]