Arutelu:Cabernet Sauvignon

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Ulla, kui paned vikilingid, siis pane inglise vikisse eesti vikilink. Andres 18. veebruar 2006, kell 15.46 (UTC)


Kõige kuulsamad Cabernet'd on Bordeaux' kõrval pärit...

Ma ei saa aru, mida see lause tähendab. Andres 28. september 2006, kell 19:54 (UTC)
Viinamarjasordist nimega Cabernet tehakse veine. Veine, milles domineerib yks viinamarjasort, nimetatakse sageli selle sordi järgi (nt on eesti keeles varem räägitud kaberneedest yldmõistena): Cabernet'd, Merlot'd jne. Eesti keeles nimetatakse neid sordiveinideks, inglises varietal. Kogu seda juttu iga viinamarjasordi juures korrata pole mõtet, see peaks olema näiteks artiklis Vein alljaotuses "veininomenklatuur" vms. (Muuseas: konsulteerisin just kolleegiga, kes arvas nagu minagi, et kuigi "Eesti ortograafia" räägib kõigi taimesortide puhul jutumärkidest ja esisuurtähest, on seda mõistlikum ignoreerida ning järgida tegelikkuses tarvitavat normi, mis pealegi yhtib rahvusvahelise kasutusega.) Lause on kohmakas jah. --Oop 29. september 2006, kell 08:43 (UTC)
Viinamarjasortide loendis on kaks erinevat sorti: Cabernet Franc ja Cabernet Sauvignon, kuid puudub sort nimega Cabernet. Siin on aga "Cabernet" lingitud. Muidu võiks arvata, et jutt Cabernet Sauvignonist, aga linkimine näib seda välistavat (võib-olla on linkimine ekslik). Võib-olla ei tähenda Cabernet mitte sorti, vaid midagi muud. Andres 29. september 2006, kell 20:19 (UTC)
Kuidas see ka poleks, mingigi vihje selle kohta, et jutt on veinidest, võiks siin olla. Näiteks. "Cabernet'd (s.o veinid, mis on valmistatud peamiselt Cabernet Sauvignonist)" või midagi taolist võiks siin olla. Igatahes oleks näiteks sõnal "Merlot" kaks tähendust: viinamarjasort ja sellel sordil põhinev vein. Minu meelest tuleks säärastel puhkudel ikkagi eksplitseerida erinevad tähendused, kuigi seda peaks igas artiklis eraldi tegema. Ma ei kujuta ette, kuidas saaks seda võhikust lugejale iseenesestmõistetavaks teha. Kas peaks artikli päisesse kirjutama, et enne selle artikli lugemist tuleb läbi lugeda selle ja selle artikli see ja see alajaotus? Samas piisab selgituseks suhteliselt lühikesest fraasist. Ja selleks et linkida, oleks soovitav ikkagi spetsiaalne artikkel. Alajaotustele linkimine ei ole hea praktika. Andres 29. september 2006, kell 20:27 (UTC)