Arutelu:Ameerika Ühendriikide Kongress

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

vaadake palun vaidlust artiklites District of Columbia ja Washington. kuidas ma saan teie peadesse sisse taotud et USA pealinn on Washington District Of Columbia MITTE Washington ega eraldi District Of Columbia vaid KOOS Washington District Of Columbia lühendatult Washington DC (lma komata Washington järgi) --makruss 21. jaanuar 2006, kell 12.42 (UTC)

See jutt on küll täielik jura. Linna nimi on Washington ilma DC-ta, kuid kirjapildis kasutatakse SEGADUSE VÄLTIMISEKS (USAs on kümneid Washingtone pluss osariik) kahetähelist haldusüksuse lühendit (a la Boulder, CO või Boulder, UT). Palun loe ingliskeelse wikipedia artiklit DC kohta. Palun vaata ka saksa-, prantsus-, itaalia-, hispaania-, portugali- ja soomekeelset vikipeediat, kus igal pool on USA pealinnaks "Washington, D.C.". Võtan tagi maha ja pakun välja et artiklis kasutada algsel mainimisel ja linkimisel vormi "Washington, D.C." ja edaspidi lausete sees lihtsalt "Washington". Unigolyn 12. juuli 2006, kell 05.11 (UTC)
Arvan, et on täiesi piisav kasutada nime "Washington". Inglise keeles on tarvis vahet teha eelkõige osariigist, kuid osariiki nimetatakse eesti keeles peaaegu alati "Washingtoni osariik". "D.C." nime taga ei ole minu meelest eesti keeles üldse aktsepteeritav. Kahemõttelisust väldib Vikipeedias ka link vastavale artiklile (link tuleb muidugi õigesti panna). Andres 13. juuli 2006, kell 06.57 (UTC)
Pealinn ei ole haldusüksus, vaid linn. Andres 21. jaanuar 2006, kell 13.51 (UTC)

SEE haldusüksus on linn - kallid inimesed saage omati aru - ma töötasin üle 4a selle haldusüksuse jaoks ja koos temaga - kaastöötajateks olid juristid kes on mingid 30 aastat tegelenud linna ja haldusõigustega - nemad seletasid selle mulle ära - see on küll maailma mastaabis unikaalne kuid ta on selline - --- District Of Columbia on LINN mille nimi on Washington. analoog on nagu Eesti mastaabis kooli nimi - MArtReiniku nimeline Tartu Üldgümnaasium (või midagi taolist. Washington EI OLE mitte linna NIMI aga AUNIMETUS - Washington ja District Of Columbia käivad koos nagu sukk ja saabas - ametlik nimetus on linnal ja haldusüksusel ÜKS Washington District Of Columbia - lühendatult Washington DC - need 2 nimetust erladi EI KÄI........... --makruss 21. jaanuar 2006, kell 14.01 (UTC)


Ka USA enda entsüklopeediad ütlevad, et pealinn on Washingtoni linn ja selle territoorium kattub Columbia ringkonna territooriumiga. Sellegipoolest võib asi olla nii, nagu Sa ütled. Millist ametlikku kirjalikku allikat Sa soovitaksid asjas veendumiseks? Andres 21. jaanuar 2006, kell 14.15 (UTC)
Inglise viki andmetel sai linn nimeks Washington 1791. aastal, Columbia ringkond aga rajati 1796. aastal. Andres 21. jaanuar 2006, kell 14.20 (UTC)

makruss ütleb, et ootab natuke - ma saatsin washingtoni kirja - ajaloolisesse ühingusse las vastavad küssadele siis vaatame - külmutame selle jama niikauaks ... --makruss 21. jaanuar 2006, kell 16.11 (UTC)

Kas eestikeelses Vikipeedias ei kehti NOR? See ei ole küsimus, millele peab vastust otsima ajaloolistest ühingutest, tegu on USA pealinna nimega, jumal hoidku. Unigolyn 12. juuli 2006, kell 05.11 (UTC)
jumal siin ei aita - jänkid tundub on ka ise segaduses mis ta siis täpselt on linn või ringkond. erinevatel inimestel on erinevad seisukohad erinevatel põhjustel (ma ei räägi endast ega siinsetest kribajatest). pealegi tundub et kui seal isegi keegi täpset vastust teab ei ole ta huvitatud selle afiseerimisest. --makruss 12. juuli 2006, kell 06.12 (UTC)
Washington on USA peaLINN. Ringkonna nimi ei ole Washington, D.C. vaid District of Columbia. Mingi tänaval kohatud jänki võib jah ehk segaduses olla, aga USA riigiorganid küll ei ole. Washington, DC staatuses ei ole midagi segast - tegu on linnaga, mis ei asu üheski osariigis, vaid eriringkonnas nimega District of Columbia, mille maa-ala kattub linna omaga. Sarnases situatsioonis on näiteks Singapur, mis on nii linn kui ka riik. Unigolyn 12. juuli 2006, kell 22.29 (UTC)

Tuleb üle vaadata lingid (Senat, Esindajatekoda) ning vastavad artiklid läbi mõelda. Link Kapitoolium on (vähemalt praeguse seisuga vale). Kapitooliumist räägitakse artiklis Kapitooliumi Hoone, aga selle pealkirja tuleb minu meelest muuta. Andres 12. juuli 2006, kell 18.47 (UTC)

niih põhipunktides peaks nüüd kõik olema kaetud - kui ehk mõni viga, möödapanek või täiendus siis tuleb juurde panna ;-) --makruss 14. juuli 2006, kell 09.10 (UTC)

Sessioon? Miks mitte istungjärk? --37.157.96.200 14. oktoober 2018, kell 17:52 (EEST)[vasta]


Kui artikli teema on Kongress kui niisugune, miks siis infokastis on andmed praeguse koosseisu kohta? Mitte lihtsalt on andmed, vaid teises reas on "117. Ameerika Ühendriikide Kongress". Andmed iseenesest võiks ju olla, aga need peaks minu meelest olema üldisest jutust selgelt eraldatud. --Andres (arutelu) 12. juuli 2022, kell 22:53 (EEST)[vasta]

Siiski, analoogselt riigiartiklite infokastidega võib siiski nii teha. --Andres (arutelu) 12. juuli 2022, kell 23:01 (EEST)[vasta]
Mulle tundub ka, et praegune koosseis või õigemini vist istungjärk on infokasti päises nimetatud kuidagi muuseas. Kui üldse, siis võiks see ehk olla allpool lahtris, mis on vastavalt pealkirjastatud, nii nagu infokasti ülejäänud sisu. Pikne 13. juuli 2022, kell 20:54 (EEST)[vasta]