Arutelu:Alus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Sellel leheküljel ei tohiks piirduda pealkirjade loeteluga, vaid tuleks ära tuua ka (ligikaudsedki) definitsioonid. Hea oleks ka välja tuua mõistete omavaheline seos. Andres 25. märts 2006, kell 02.38 (UTC)

Kas "alus" on ka õigusteaduse mõiste? Millegi juriidiline alus; süüdistuse alus... Ja samas on ju ka otsustamise või valimise jms alus (nagu artiklis Kriteerium), mis sellega teha? Ja kas see on botaanika mõiste (artiklis Kahikatea)? Kas alust kui konstruktsioonielementi on üldse mõtet linkida (siia saabuvatest linkidest artiklites Laualamp ja Jagamisrakis)?. --Epp 8. juuli 2008, kell 06:27 (UTC)
Tõenäoliselt on see ka õigusteaduse mõiste. Otsustamise ja valimise alus kuulub vast aluse ehk põhjendi mõiste alla. Arvan, et konstruktsioonielemendina on alus eraldi mõiste, mida võiks linkida. Samuti arvan, et see on botaanika mõiste. Andres 8. juuli 2008, kell 10:51 (UTC)

Matemaatikas on sõnal alus mitu tähendust. Pakun välja, et täpsustuslehed alus (geomeetria) ja alus (matemaatika) võiks antud artikliga ühendada. --Hardi (arutelu) 9. september 2012, kell 13:15 (EEST)[vasta]

Nõus. Andres (arutelu) 9. september 2012, kell 23:18 (EEST)[vasta]
Ühendasin ja ka lingid peaks nüüd korras olema. Täpsustuslehed alus (geomeetria) ja alus (matemaatika) võib ilmselt kustutada. --Hardi (arutelu) 10. september 2012, kell 13:40 (EEST)[vasta]