Arutelu:Algebraliselt kinnine korpus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Leheküljel Juur on ette nähtud ainult üks artikkel juure kohta matemaatikas. Kas peaks tegema mitu? Kuni pealkirja pole ette nähtud, jätan selle lahtiseks. Andres 14. veebruar 2009, kell 14:14 (UTC)

Juur e polünoomi juur, ruutjuur (n-astme juur), puu (graafi) juur, ja poollihtsa lie algebra juur (oletan, inglise keeles "root"). --Hardi 14. veebruar 2009, kell 14:21 (UTC)
Äkki annab esimese ja teise tähenduse ühendada?
Minu meelest ei ole "Juur (polünoom)" hea pealkiri, sest nii jääb mulje, nagu oleks juur ise polünoom.
Esimesel ja teisel juhtumil on tegemist mingi võrrandi lahendiga. Äkki panna pealkirjaks "Juur (lahend)". Kolmas võiks olla "Juur (graafiteooria)" ja neljas "Poollihtsa Lie algebra juur". Andres 14. veebruar 2009, kell 14:31 (UTC)
Või lihtsalt "Lie algebra juur", vaata [1], või vist veel parem "Lie algebra juured". Andres 14. veebruar 2009, kell 14:35 (UTC)
Paistab, et graafiteoorias on sellel sõnal mitu tähendust. On ka orienteeritud puu juur. Ning ta võib peale puu lähtetipu olla ka puu mis tahes tipp, mis aluseks võetakse. Andres 14. veebruar 2009, kell 14:42 (UTC)
Jah. Hetkel on nii. Võiks ühendada artiklid "juur (kui võrrandi lahend)", "juur (kui polünoomi juur)" ja "n-astme juur" (kuigi n-astme juure kohta võiks olla ka omaette artikkel neile, kes kõrgema matemaatikaga kohtuda ei soovi). Igatahes seda vaatab siis, kui konkreetsed artiklid käsile saab võetud. Hetkel on linke vähe ja muudatusi on võrdlemisi lihtne teha. --Hardi 14. veebruar 2009, kell 15:12 (UTC)
Ma pooldan ühendamist. Artikli võib nii üles ehitada, et alguses on elementaarsem esitus.
Üks küsimus veel: astendaja võib olla mis tahes arv, kas siis ka juure aste võib olla milline tahes (välja arvatud 0)? Andres 14. veebruar 2009, kell 15:26 (UTC)

Võtsin koma ära, sest reeglite järgi seal koma ei käi. Kui lause on raskesti loetav, siis tuleb sõnastust muuta või panna midagi sulgudesse. Andres 14. veebruar 2009, kell 15:46 (UTC)