Arutelu:15. detsember

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Valitud sündmused[muuda lähteteksti]

Järgnevad sündmused on valitud esilehele kui päeva tähtsaimad sündmused. Vaata ka ülevaadet: Vikipeedia:Valitud sündmused



EE-s on variant Ludwik Lazarus Zamenhof, artiklis esperanto kohta on teine nimekuju - millist kasutada? - Ahsoous 17:50, 14 Dec 2004 (UTC)

Artikli pealkirjaks peaks minu meelest olema "Ludwik Zamenhof". See on kõige levinum ja vist ka kõige vaieldamatum nimekuju,.
Pole üldse kindel ka selles variandis - tegu oli Vene impeeriumiga... - Ahsoous 19:01, 14 Dec 2004 (UTC)
iseenesest on see vist tõesti kõige levinum variant (teist eesnime väänatakse tunduvalt rohkem) samas võib ka see nimi poolakate poolt juba moonutatud olla (võimalik et originaalis peaks see lõppema g-ga), nad kohe armastavad nimesid oma keelde ära väänata - Ja veel tegelikult nagu ma aru olen saanud pandi talle vanemate poolt nimeks Lazar (see Ludwik on vist ristinimi) Ahsoous 19:19, 14 Dec 2004 (UTC)

Ja 'Pauli'st - vast on siiski mõtet antud juhul teist eesnime kasutada, et mitte segi ajada teda saksa füüsiku 'Wolfgang Paul'iga, kes samuti pälvis Nobeli preemia.

Raske öelda, kas on mõtet. Wolfgang Pauli on palju kuulsam ja tavaliselt tema teist eesnime ei kasutata. Kui ma tema teist eesnime ei tea, siis see ei aita ka segiajamise vastu, sest kust ma tean, et Wolfgang Paul'i teine eesnimi ei ole Ernst? Andres 19:59, 14 Dec 2004 (UTC)
ise füüsikat õppinuna mäletan küll milline jama oli algul vahet teha, aga võib-olla kirjapildiga selliseid probleeme ei teki... - Ahsoous 20:06, 14 Dec 2004 (UTC)
Meie kirjutame ju koos linkidega, nii et meil segadust ei teki. Ja teise eesnime võib ju alati lisada, kui tahtmist on, mõtlen ainult, et artikkel temast võiks olla "Wolfgang Pauli". Artikli algusesse võib ju panna ka selgituse, et kahte füüsikut võidakse segi ajada. Andres 20:42, 14 Dec 2004 (UTC)

1792 – Prantsusmaa okupeeritud aladel hakkas kehtima revolutsiooniline valitsuskord. Kelle poolt okupeeritud? --Improvisaator 10. juuli 2009, kell 13:20 (UTC)

Elektrikute koda[muuda lähteteksti]

siin on mainitud Elektrikute koda, ent toda reaalselt vist ei asutatudki. Veebis on seda mainitud ühes 1935. a ajalehes, vt [1]--Estopedist1 (arutelu) 17. august 2018, kell 11:29 (EEST)[vasta]