Around the Sun

Allikas: Vikipeedia
Around the Sun
Päritolu Eesti
Stiilid indie pop, indietronica, dream pop, akustiline muusika
Tegev 2016-...
Koosseis
Daniel Rukovitškin, Daniil Kotilevitš, Fjodor Tsebakov

Around the Sun on Eesti indie pop'i ansambel, mis tegutseb 2016. aasta algusest.

Ansambli eripäraks on tänavatel esinemine, tuntuks sai ansambel aga lauluvõistlusel "Eesti Laul 2019" osalemisega.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Ansambel sai alguse 29. jaanuaril 2016. Kollektiivi koosseis on mitu korda muutnud, kuid bändi põhiliikmeks on alati jäänud Daniel Rukovitskin. Hiljem sai ansambli teiseks põhiliikmeks Daniil Kotilevitš. Mõlemad muusikud on multiinstrumentalistid, seepärast oli otsustatud teha kaks bändi koosseisu, millest üks on põhikoosseis, kuhu kuulub organisatsiooni- ja stuudiotööd ning teine on kontserdi koosseis, mis on mõeldud esinemiseks. "Me oleme leidnud kuldse keskmise, kahe koosseisu ja dueti vahel," on öelnud Daniel.

2018. aastast kuulub kontsertkoosseisu kitarrist Fjodor Tsebakov. Kuna ansamblis pole põhilauljat, töötab bänd tihti külalislauljatega nagu Georg Eessaar, Mark Moroz, Johanna Randmann, Alina Juldashkina (юная).

Ansamblit on inspireerinud kodumaised artistid Frankie Animal ja Ewert and The Two Dragons ning välismaised ansamblid Imagine Dragons, The 1975 ja The xx.

2019. aasta talvel osales Around the Sun laulukonkursil "Eesti Laul", kus pääsesid 2. poolfinaali II vooru ning saavutasid seal 7. koha.[1]

Ansambel on pääsenud poolfinaali muusikakonkursil Noortebänd ning esinenud festivalidel Tallinn Music Week ja Sofar Sounds.

"Around the sun" oli alguses vaid laulu pealkiri. Kui ansambel nime otsis, oli üheks variandiks nimi "Austraalia", kuid pärast Imagine Dragonsi esinemist Tallinnas 29. jaanuaril 2016 otsustasid muusikud, et ansambli nimeks saab Around the Sun. "Tol õhtul mängis Imagine Dragons kontserdil soojendusbändina Sunset Sonis, meile meeldis, kuidas sõna sun kõlab, siis tuli meelde, et meil on laul "Around the Sun", ning me otsustasime, et see saab bändi nimeks," räägivad muusikud.

Muusikaprotsess kulgeb tavaliselt kolmes astmes. Tihtipeale mõtleb Daniel originaalse kompositsiooni või kitarririfi, pärast teeb Daniil arranžeeringu ja muusikaproduktsiooni. Hiljem kutsuvad muusikud kampa noori lauljaid, kes kirjutavad kompositsioonile sõnu ning salvestavad laule stuudios.

Ansambel teeb arranžeeringuid ja muusikaproduktsiooni ka teistele artistidele.

Diskograafia[muuda | muuda lähteteksti]

Singlid[muuda | muuda lähteteksti]

Aasta Pealkiri
2018 Divide
2018 Follow Me Back

Viited[muuda | muuda lähteteksti]