Anni Rahula

Allikas: Vikipeedia

Anni Rahula (sündinud 13. detsembril 1986) on eesti jalgpallikohtunik, modell, sotsiaalmeedia spetsialist, raamatu autor ning muusika-, turundus ja meediategelane.

Alates 2014. aastast on Anni Rahula FIFA kategooria abikohtunik.[1] 2015. aastal sai FIFA kategooria kohtunikuks ka Reelika Turi, kellega koos teenindati sama aasta alguses esimest rahvusvahelist kohtumist Belfastis Põhja-Iirimaal.[2] Lisaks juhtis Anni Eestis UEFA programmi Captains of Change, mis tutvustab naistejalgpalli ühiskonnas.[3] Anni ise jalgpalli ei mängi. Eestis teenindab Anni naiste ja meeste kõige kõrgema kohaliku liiga kohtumisi.

Alates 2015. aastast on Anni kirjutanud ka laulusõnu. 2015. aasta sügisel kirjutas Anni Rahula koos Kristjan Vardjaga sõnad laulja Mikk Mäe singlile "Meie aeg on käes". Laulu muusika autor on Anni abikaasa Tomi Rahula.[4] 2016. aastal kirjutas ta laulusõnad Jana Liisa Johannsoni singlile "On vaid see hetk"[5] ja Gertu Pabbo singlile "Olen Siin".[6] Lisaks tegi ta sõnad Eesti Laul 2017 finaali pääsenud Marcus Peaki ja Tomi Rahula laulule "Feel Me Now", mida esitas Ariadne.[7] Anni leidis Ariadne lauluvideo Youtube'ist ning võttis seejärel temaga ühendust. Sellele järgnes koostöö vaid Eesti Laulu raames.

Anni on üles astunud modellina nii üritusel Malta Fashion Week[8] kui ka kodumaistel moeetendustel Tallinn Fashion Week,[9] Bastion,[10] Kaubamaja ja Tallinn Dolls.[11] Lisaks on Anni esinenud fotomodellina tootereklaamides.

2016. aasta veebruarist maini oli Anni Rahula üks RingFM-i hommikuprogrammi saatejuhte.[12]

2017. aasta mais avaldasid Anni ja Tomi Rahula raamatu "Tule meie juurde", mille kirjutas Piret Kooli ning mis käsitleb kunstliku viljastamise muresid ja normaalsust ning räägib suhte hoidmise tähtsusest. Kirjastuses Pilgrim välja antud raamat saavutas kiiresti populaarsuse.[viide?]

Anni Rahula töötab 2019 aasta sügisest idufirmas Promoty ning tegutseb vabakutselisena Instagramis, kus väljendab eelkõige oma pilte ja seisukohti laste kasvatamise, spordi, toitude valmistamise, perekonna ja reisimise teemadel.

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

2013. aasta 24. juunil abiellus ta klahvpillimängija ja muusikaprodutsendi Tomi Rahulaga.[13] Neil sündis 2017. aasta suvel tütar Rubi.

Anni ja Tomi on mõlemad jalgpallikohtunikud. Raseduse ja tütre sünni ajal oli Anni kohtunikutööst eemal kokku vaid pool aastat ning naasis väljakule kuu pärast lapse sündi.[14]

Anni on Eesti Jalgpalli Liidu presidendi Aivar Pohlaku tütar.[15] Tal on vennad Siim, Pelle ja Kristjan ning õed Liisa ja Pilleriin.

Anni oli esimesed neli kooliaastat koduõppel ning seejärel õppis Tallinna Balletikoolis ning Rocca al Mare koolis. Hiljem astus Anni Malta Ülikooli.[16]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]