Esileht

Allikas: Vikitsitaadid

Vikitsitaadid
Vaba tsitaadikogumik
12 774 tsitaadileheküljega,
mida saad alati täiendada.

Päeva tsitaat

  Muusikat, helisid, nende harmooniat, vägevust ja mahedust pole keegi välja mõelnud. Muusika kui niisugune oli enne inimest. Loodus - mets, vulkaan, kanjon, tundra, kõrb - laulab ja mängib kümnetel instrumentidel, teda on vaja vaid kuulata. Ja hädine inimesehakatis leidis tuhandeid aastaid tagasi looduses kindlasti inspiratsiooniallika imiteerimiseks, kutsuvaks meelitamiseks, sõjakaks ähvardamiseks või tormakaks juubeldamiseks. Laulavad mitte ainult linnud ja inimesed. Laulavad ka putukad, kalad ja paljud teised. Kui lind laulab, siis ta laulab, aga iga inimene ei laula... Või õigemini - nii valesti (sealjuures kindlasti kõvasti ning pealetükkivalt) kui paljud inimesed, ei laula ükski lind... Muusika ei ole ainult meie, inimeste, tehtud. Ta on kõikjal meie ümber. Meie tehtud on noodijooned ja -märgid, solfedžo- ja harmooniaõpetus, konservatooriumid, pillid ja lauljate kurgutabletid. Ööbikul ei ole neist ühtegi vaja.

Hans Trass, "Üksi ja ühes. Mnemograafia", Tartu: Ilmamaa, 2002, lk 32

18. nädala teema

Nõid on nõiakunsti ehk maagiat harrastav daam, ehkki nõianduse sooline aspekt on tänini mõnevõrra selgusetu. Kui varauusaegses kirjanduses soovitati nõidu käsitseda peamiselt haamriga, siis tänapäeval soovitavad eksperdid viisakust ja ettevaatust, näiteks teed, küpsiseid ja mõõdukas koguses alkoholi.

Nädala pilt

Karin Luts, "Aednik"
Karin Luts, "Aednik"

Karin Luts (29. aprill 1904 – 14. mai 1993), "Aednik" (1928)

Vikitsitaatide keeleversioonid suuruse järgi

Üle 25 000 märksõna: ingliseitaaliapoola
Üle 10 000: venetšehhieestiportugali
Üle 5000: ukrainapärsiaheebreaprantsusesaksahispaaniatürgiesperanto
Üle 1000: aserislovakiserbiabosniakatalaanihiinasoomearaabialeedusloveeniindoneesiasundabulgaariaarmeeniahorvaadikreekauusnorrarootsilimburgiungarihollandibengalikoreasahhajaapani

Tutvustus

Vikitsitaadid on Vikipeedia sõsarprojekt, mille eesmärk on koguda tsitaate.

Kogu tekst ja muud materjalid kuuluvad GFDL ja CC BY-SA 3.0 litsentsi alla, mis tähendab, et siinset teksti võib igaüks vabalt muuta, levitada, müüa jne, kuid keegi ei tohi seda teksti kuulutada enda omandiks ega mõne muu litsentsi alla viia.

Oled oodatud täiendama olemasolevaid tsitaate ning lisama uusi. Enne kirjutamist kontrolli oma teadmised üle siin.

Uue tsitaadileheküljega saad alustada siin:

Olulisi linke