Vikipeedia:Vikiprojekt Suhtlemisoskused

Allikas: Vikipeedia

See vikiprojekt on loodud, et korraldada suhtlemisteemaliste artiklite kirjutamist. Artiklite koostamist veab Eesti Suhtlemistreenerite Ühing. See on Eesti Suhtlemistreenerite Ühingu kingitus Eesti 100. sünnipäevaks ja panus Miljon+ projekti.

Osavõtjad[muuda lähteteksti]

Osavõtjad peaksid end enne artikli loomist või täiendamist Vikipeedia kasutajaks registreerima, kasutades lehekülje ülaosas leiduvat nuppu "Logi sisse / registreeru kasutajaks" või seda lehekülge. Siia tuleb osavõtjate kasutajanimede nimekiri.

Loodavaid artikleid[muuda lähteteksti]

Punasega on toodud kirjutamist vajavad artiklid, millele peale vajutades saab artiklit looma hakata.

Suhtlemisteemaliste artiklite temaatika lähtub inimestevahelise suhtlemise kahest põhieesmärgist: kommunikatsioonist ja interaktsioonist. Suhtlemise põhioskused eesmärkideni jõudmiseks:

Suhtlemise kompleksoskused:

Korrastatud artiklid[muuda lähteteksti]


Artikli mustandi kirjutamine[muuda lähteteksti]

Mustandit luues pange tähele:

  • Vaadake videot, kuidas artikkel Vikipeedias vormistada.
  • Artikli alguses on pealkiri paksus kirjas, millele järgnevad n-ö definitsioon ja sissejuhatus (vt teiste Vikipeedia artiklite algusi).
  • Liigendage artikkel peatükkideks.
  • Viidake. Kasutage endale mugavat ühtset viitamissüsteemi, Vikipeedial ei ole oma viitamisstandardit.
  • Viimane peatükk on "Viited". Selle järele võivad tulla peatükid "Kirjandus" (teemaga seotud kirjandus, mida pole artiklis refereeritud) või/ja "Välislingid" (teemaga seotud internetilehed, mida artiklis sees pole refereeritud).
  • Artikli tekst peab olema entsüklopeediline ja allikaid peab refereerima, mitte kopeerima. S.t kasutage omaenda sõnastust ning viidake faktide päritolule, et nende paikapidavust oleks võimalik kontrollida.