Soome linnade loend

Allikas: Vikipeedia

Siin on loetletud Soome linnaks nimetatavad omavalitsusüksused seisuga 1. jaanuar 2010, endiste linnade kohta vaata artiklit Soome endiste linnade loend.

Sulgudes on toodud linnaks saamise aasta.


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y

A[muuda | redigeeri lähteteksti]

Akaa (2007) - Alajärvi (1986) - Alavus (1977)

E[muuda | redigeeri lähteteksti]

Espoo (1972)

F[muuda | redigeeri lähteteksti]

Forssa (1964)

H[muuda | redigeeri lähteteksti]

Haapajärvi (1977) - Haapavesi (1996) - Hamina (1653) - Hanko (1874) - Harjavalta (1977) - Heinola (1839) - Helsingi (1550) - Huittinen (1977) - Hyvinkää (1960) - Hämeenlinna (1639)

I[muuda | redigeeri lähteteksti]

Iisalmi (1891) - Ikaalinen (1977) - Imatra (1971)

J[muuda | redigeeri lähteteksti]

Jakobstad (1652) - Joensuu (1848) - Juankoski - Jyväskylä (1837) - Jämsä (1977) - Järvenpää (1967)

K[muuda | redigeeri lähteteksti]

Kaarina - Kajaani (1651) - Kalajoki (2002) - Kankaanpää (1972) - Kannus (1986) - Karkkila (1977) - Kaskinen (1785) - Kauhajoki (2001) - Kauhava (1986) - Kauniainen (1972) - Kemi (1869) - Kemijärvi (1973) - Kerava (1970) - Keuruu (1986) - Kitee - Kiuruvesi linn - Kokemäki linn (1977) - Kokkola (1620) - Kotka (1878) - Kouvola (1960) - Kristinestad (1649) - Kuhmo (1986) - Kuopio (1782) - Kurikka (1977) - Kuusamo

L[muuda | redigeeri lähteteksti]

Lahti (1905) - Laitila (1986) - Lappeenranta (1649) - Lapua (1977) - Lieksa (1973) - Lohja (1969) - Loimaa (1969) - Loviisa (1745)

M[muuda | redigeeri lähteteksti]

Maarianhamina (1861) - Mikkeli (1838) - Mänttä-Vilppula (1973)

N[muuda | redigeeri lähteteksti]

Naantali (1443) - Nilsiä - Nivala - Nokia (1977) - Nurmes (1974) - Närpes - Nykarleby (1620)

O[muuda | redigeeri lähteteksti]

Orimattila - Orivesi (1986) - Oulainen (1977) - Oulu (1605) - Outokumpu (1977)

P[muuda | redigeeri lähteteksti]

Paimio - Parkano (1977) - Pieksämäki (1962) - Pori (1558) - Porvoo (1346) - Pudasjärvi (2004) - Pyhäjärvi

R[muuda | redigeeri lähteteksti]

Raahe (1649) - Raisio (1974) - Raseborg (2009) - Rauma (1442) - Riihimäki (1960) - Rovaniemi (1960)

S[muuda | redigeeri lähteteksti]

Saarijärvi (1986) - Salo (1960) - Sastamala (2009) - Savonlinna (1639) - Seinäjoki (1960) - Somero - Suonenjoki (1977)

T[muuda | redigeeri lähteteksti]

Tampere (1779) - Tornio (1621) - Turu (1229)

U[muuda | redigeeri lähteteksti]

Ulvila (1365) - Uusikaupunki (1617)

V[muuda | redigeeri lähteteksti]

Vaasa (1606) - Valkeakoski (1963) - Vammala (1965) - Vantaa (1974) - Varkaus (1962) - Viitasaari (1996) - Virrat (1977) - Väståboland (2009)

Ä[muuda | redigeeri lähteteksti]

Ähtäri (1986) - Äänekoski (1973)

Y[muuda | redigeeri lähteteksti]

Ylivieska (1971) - Ylöjärvi (2004)