Sipelgamees ja Vapsik

Allikas: Vikipeedia
"Sipelgamees ja Vapsik"
"Ant-Man and the Wasp"
Žanr märul, ulme, seiklus
Režissöör Peyton Reed
Stsenarist Chris McKenna
Paul Rudd
Eric Sommers
Andrew Barrer
Gabriel Ferrari
Helilooja Christophe Beck
Peaosades Paul Rudd
Evangeline Lilly
Monteerija Dan Lebental
Craig Wood
Kunstnik Dante Spinotti
Produtsent Kevin Feige
Stephen Broussard
Tootja Marvel Studios
Levitaja Walt Disney Studios Motion Pictures
Aasta 2018
Esilinastus 25. juuni 2018 (El Capitan Theatre)
6. juuli 2018 (USA)
Kestus 118 minutit
Riik Ameerika Ühendriigid
Keel inglise
Eelarve 162 mln dollarit
Piletitulu 161 mln dollarit[1]
Eelnev "Sipelgamees" (2015)

"Sipelgamees ja Vapsik" (inglise keeles "Ant-Man and the Wasp") on 2018. aastal linastunud Ameerika Ühendriikide superkangelase film, mis põhineb Marvel Comicsi koomiksitegelastel Scott Langil / Sipelgamehel ja Hope van Dyne'il / Vapsikul. Filmi tootis filmistuudio Marvel Studios ning seda levitas Walt Disney Studios Motion Pictures. Film on järg 2015. aasta filmile "Sipelgamees" ning kahekümnes Marveli Kinouniversumi film. Režissöör on Peyton Reed, stsenaariumi kirjutasid Chris McKenna, Paul Rudd, Eric Sommers, Andrew Barrer ja Gabriel Ferrari. Filmis mängib Paul Rudd Langi ja Evangeline Lilly Van Dyne'i. Kõrvalosades astuvad üles Michael Peña, Walton Goggins, Bobby Cannavale, Judy Greer, Tip "T. I." Harris, David Dastmalchian, Hannah John-Kamen, Abby Ryder Fortson, Randall Park, Michelle Pfeiffer, Michael Douglas ja Laurence Fishburne. Nimitegelased peavad filmis töötama koos Hank Pymiga, et Janet van Dyne Quantum Realmist tagasi saada.

Filmile "Sipelgamees" järje tegemist hakati arutama peaaegu kohe pärast esilinastust. Filmi "Sipelgamees ja Vapsik" loomisest teatati oktoobris 2015. Rudd ja Lilly pidid taas kehastama oma tegelaskujusid eelmisest filmist. Kuu aega hiljem anti Ruddile ametlikult režissöörikoht. Võtted toimusid augustist novembrini 2017 Georgia osariigi Fayette'i maakonnas asuvas Pinewood Studiosi filmistuudios, Atlanta metropolis, Savannah's, San Franciscos ja Hawaiil.

Filmi "Sipelgamees ja Vapsik" ülemaailme esilinastus toimus 25. juunil 2018 Hollywoodis, 6. juulil 2018 jõudis film Ameerika Ühendriikide kinode IMAX- ja 3D-ekraanidele. Üle maailma on film teeninud üle 161 miljoni dollari, kriitikud on filmi pidanud lõbusaks, kuid kiiresti end ammendavaks; nõrgaks peetavat sisu aitavad hästi varjata kiire tempo, huumor ja Ruddi näitlejameisterlikkus.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Ant-Man and the Wasp (2018)". Box Office Mojo. Vaadatud 8. juuli 2018.