Bent Viscaal

Allikas: Vikipeedia

Bent Max Calvin Viscaal (sündinud septembril 1999 Overijsseli provintsis) on Hollandi võidusõitja, ta sõitis aastatel 20192020 FIA Vormel 3 Meistrivõistlustel, 2021. aastal läks üle Vormel 2-le. 2022. aastal läks üle kestvussõidule.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Väiksemad valemid[muuda | muuda lähteteksti]

2017. aastal osales ta MP Motorsport meeskonnaga SMP Vormel 4 Meistrivõistlustel ja Hispaania Vormel 4 Meistrivõistlustel koos Tristan Charpentieri, Christian Lundgaardi, Lukas Dunneri, John Petersi, Nazim Azmani ja Marta Garcíaga, mõlemal võistlusel saavutas ta lõpparvestuses teise koha. 2018. aastal siirdus ta Teo Martín Motorspordi meeskonda, kellega võistles koos Moritz Müller-Creponi ja Leonard Hoogenboomiga Euroformula Openil, kus saavutas lõpparvestuses teise koha ja uustulnukatele mõeldud edetabelis esimese.

Vormel 3[muuda | muuda lähteteksti]

2019. aastal osaleb Viscaal 2019. aasta FIA Vormel 3 Meistrivõistlustel koos Saksamaa meeskonnaga HWA Racelab koos Jake Hughesi ja Keyvan Andresega. Tema esimene aasta selles kategoorias suuri õnnestumisi ei too ja lõpetab hooaja poodiumile jõudmata ning parima tulemusena Paul Ricardi viienda kohaga, lõpetades lõpparvestuses viieteistkümnendana.

Järgmisel aastal vahetab ta meeskonda, naaseb MP Motorsporti ja jätkab koos Richard Verschoori ja Lukas Dunneriga FIA Vormel 3 Meistrivõistlustel sõitmist, hooaja jooksul õnnestub tal Silverstone'i ringrajal võita ja veel kahel korral poodiumile tõusta. Ta lõpetab hooaja edetabelis kolmeteistkümnendal kohal.

Vormel 2[muuda | muuda lähteteksti]

1. märtsil 2021 teatab Trident Motorsport, et Viscaal sõidab Bahreinis FIA Vormel 2 Meistrivõistlustel esimesed võidusõidud. Pärast häid tulemusi esimesel kolmel sõidul ja viimasel päeval parima aja sõitnud Montmeló katsetel kinnitas Trident koos Marino Satoga hollandlasest sõitja kogu vormel 2 hooajaks.

Teisel Bakuu sprindisõidul õnnestub tal esimest korda punkte koguda, suurepärase neljanda kohaga. Monza teises sõidus saavutas ta oma esimese poodiumi selles kategoorias, lõpetades teisena India sõitja Jehan Daruvala ees. See kordub Jeddas, kes võitis Oscar Piastri järel teise koha. Ta lõpetab hooaja edetabelis 36 punktiga 14. kohal. 2022. aastal meeskond teda ei kinnita ja ei leia sarjas teist kohta ning lülitub Endurance võidusõidule.

Endurance[muuda | muuda lähteteksti]

2022. aastal lülitub Viscaal kestvussõidule, valitakse koos Sophia Flörschiga Portugali meeskonna Algarve Pro Racing poolt. Hooaja esimesel võistlusel, 4 Hours of Le Castellet, saavutas duo Prema Racing meeskonna järel teise koha.

Samal aastal osaleb ta koos Tijmen van der Helmi ja Miroslav Konôpkaga ARC Bratislava meeskonnaga FIA World Endurance Championship kehtival 6 Hours of Spa-Francorchamps võistlusel.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]

  • Bent Viscaal, aadressil driverdb.com, DriverDB AB. (inglise keeles)