Punakasblond

Allikas: Vikipeedia
Punakasblondide juustega tüdruk
Robert Redford aastal 2005

Punakasblond ehk Veneetsia blond ehk maasikablond on juuksevärvus, mis on punase juuksevärvuse toonidest heledaim ja võrreldes blondide juustega kergelt punakas.

Punakasblondidele juustele annab värvuse väike kogus eumelaniini ja väike kogus feomelaniini.

Nimetus "Veneetsia blond" pärineb renessansiperioodist, mil Veneetsia oli tähtis kauba-, kunsti- ja ka moekeskus. Naised pleegitasid oma juukseid seguga, mis sisaldas inimese või looma uriini, värvisid safranist, sidrunist ja rabarberijuuremahlast valmistatud värvipulbriga ning pleegitasid päikeses, ühtlasi toetades sellega värvi kinnitumise reaktsiooni.[1]

Punakasblondide juustega tuntud isikuid[muuda | muuda lähteteksti]

Muud[muuda | muuda lähteteksti]

Maasikablondi nime ("Strawberry Blonde") kannab üks peiulillesortidest, mille õied võivad olla korraga nii roosat, kollast, oranži kui ka punast värvi (erinevas vanuses õied on erinevat värvi)[2] ja päevalillesort, mille keelõied on kollast, roosat ja punast värvi. Samuti kannab seda nime oranžkollase kuni lõheroosa õiega roosisort.

"The Strawberry Blonde" on 1941. aastal linastunud Ameerika romantiline komöödia (rež Raoul Walsh, osades James Cagney, Olivia de Havilland, Rita Hayworth ja Jack Carson).

Viited[muuda | muuda lähteteksti]