Otto I (Hachberg-Sausenberg)

Allikas: Vikipeedia
Otto I
Otto vappi kandev hauakivi Sitzenkirchi kirikus
Sünniaeg 1302
Surmaaeg 1384
Abikaasa Katharina von Grandson
Elisabeth von Strassberg
Vanemad Rudolf I
Agnes von Röttlen

Hachberg-Sausenbergi markkrahv Otto I (1302–1384) oli Zähringite koja liige. Ta oli Röttelni ja Sausenbergi valitsev markkrahv 1318. aastast kuni oma surmani.

Elu[muuda | muuda lähteteksti]

Otto oli Hachberg-Sausenbergi markkrahvi Rudolf I ja Röttleni Agnese poeg. Pärast oma venna Heinrichi surma 1318. aastal valitses Otto Röttelnit ja Sausenbergi. Esialgu valitses ta koos oma venna Rudolf II-ga. Ta kolis perekonna residentsi Sausenburgi linnusest Röttelni linnusesse.

1332. aasta sügisel piirasid Baseli väed Röttelni, kuna Otto (või tema vend) oli pussitanud Baseli linnapead. See konflikt lahenes pärast Baseli ja Sausenbergi aadlike vahendust.

Pärast Rudolf II surma 1352. aastal oli ta oma vennapoja Rudolf III eestkostja. 1358. aastal andis ta eestkoste üle Walram von Thiersteinile. 1364. aastast valitses Otto I koos oma vennapoja Rudolf III-ga. 1366. aastal annetasid Otto ja Rudolf Sitzenkirchi kirikule altari.

Otto I on maetud Sitzenkirchi kirikusse. Sitzenkirch on täna Kanderni osa ja kirik on nüüd evangelikaalne kirik.

Otto oli kaks korda abielus: esiteks Katharina von Grandsoniga ja pärast selle surma Elisabeth von Strassbergiga (suri 1352). Mõlemad abielud jäid lastetuks.

Otto I pitserid[muuda | muuda lähteteksti]

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Eelnev
Heinrich
Hachberg-Sausenbergi markkrahv
1318-1384
koosRudolf II (aastani 1352)
ja Rudolf III (aastast 1352)
Järgnev
Rudolf III