Nikolai Pavlov

Allikas: Vikipeedia
Nikolai Pavlov (2012)
Nikolai Pavlov (2015)

Nikolai Nikolajevitš Pavlov (vene keeles Николай Николаевич Павлов; sündinud 31. juulil 1969 Verhneviljuiskis Verhneviljuiski rajoonis Jakuudi ANSV-s) on jakuudi ühiskonnategelane, arst ja ettevõtja, meditsiinikandidaat[1].

Ta on veebipõhise vaba sisuga entsüklopeedia Vikipeedia sahhakeelse versiooni looja (2007) ja tänini aktiivne kaastööline, administraator ja bürokraat. 2014. aastast on ta partnerühingu Vikimedija RU (WMF-i ametlikult tunnustatud haruorganisatsioon Venemaal) liige (kokku on partnerliikmeid 22).

Haridus ja töökäik[muuda | muuda lähteteksti]

Pavlov sai 1996. aastal arstidiplomi (arst-immunoloog[2]) ja 2004. aastal ärijuhi diplomi. Paralleelselt Vikipeediale kaastöö tegemisega tegeleb Pavlov sahha keele uurimisega. Sellealane uurimine viis ta magistriõppesse[2].

Pavlov elab Jakutskis ja teenib elatist ettevõtjana tervishoiu valdkonnas. Tema sõnul on meditsiin see, mis teda toidab.[2] Ta on väikefirma (immuunsüsteemi tugevdamise keskuse[3]) omanik ja peadirektor.[1] See annabki talle rahalise võimaluse tegeleda meelisaladega, sealhulgas lingvistikaga.[2]

Artikleid[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]