Jarmak

Allikas: Vikipeedia
Jarmak
Олександр Ярмак
Sünninimi Олександр Валентинович Ярмак
Sündinud 24. oktoober 1991 (32-aastane)
Borõspil, Ukraina
Päritolu Kiiev, Ukraina
Stiilid Pop muusika
Elukutse muusik, näitleja
Tegev alates 2011
Plaadifirma Yarmak Music
Veebileht http://yarmakmusic.com

Oleksandr Jarmak (ukraina keeles Олександр Валентинович Ярмак, sündinud 24. oktoobril 1991) on Ukraina hiphop muusik. Jarmak esitab laule nii vene kui ukraina keeles. Tema laulude teemad ulatuvad huumorist ja armastusest sotsiaalse ebaõigluseni. Jarmak on ilmunud ka sarjas Yak hartuvavsya Style.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

2011. aasta suvel alustas Oleksandr oma lugude avaldamist sotsiaalvõrgustikus VKontakte. Hiljem avaldati need ka YouTube'is. Sama aasta detsembris avaldas ta oma esimese muusikavideo, mis sai ühe õhtuga üle 50 000 vaatamise ja kahe nädala jooksul miljon vaatamist. 2012. aasta jooksul esitles Jarmak veel mitu edukat muusikavideot ja täispikka albumit. 2013. aastal toetas muusik proteste Pavlitšenko õiguste kaitseks ja kirjutas sellel teemal loo "Vabadus olla õiglane".

Tähelepanu pööras Oleksandr ka otse esinemistele, külastades mitmeid Ukraina linnu.

2013. aastal tõusis laulu "Serdze pazana" muusikavideo YouTube'is vaadatavuse poolest kõigi venekeelsete artistide seas esimeseks, lisaks nimetas portaal "New Rap" muusikavideo aasta videoks. Samal aastal esitleti artisti teist albumit.

26. oktoobril 2013 käivitas telekanal NLO 24-osalise komöödia "Yak hartuvavsya Style", mis näitab Oleksandr Jarmaki elu ja arengut. 24. oktoobril 2014 ilmus sarja teine hooaeg.

Jarmak osales Euromaidani sündmustes ja vastasseisudes Hruševskõi tänaval. 2014. aasta veebruaris avaldas ta koos MC TOF-iga (Andri Tofetskõi) muusikavideo "22", mis ühendas edukalt patriootlikud laulusõnad ja hiphopi. Selle video jaoks kogus Jarmak Euromaidani sündmuste dokumentaalvideoid ja monteeris neid. Laul sai populaarseks ja laialt tuntuks.

21. märtsil 2015 esitleti sotsiaalvõrgustikes kolmandat stuudioalbumit "Made in UA".

7. aprillil 2017 andis ta välja oma neljanda albumi "Restart", mis sisaldas 16 lugu, eelkõige esimest ukrainakeelset laulu "Tvoi snõ".

11. novembril 2017 tähistas Jarmak oma viit tegevusaastat, tehes esimese suure show Kiievi ühel suurimal kontserdiareenil STEREOPLAZA.

6. detsembril 2018, Ukraina relvajõudude päeval, avaldasid Jarmak ja Ukraina lauljatar Svitlana Tarabarova loo "Voin", mis oli pühendatud Ukraina sõjaväele.

22. augustil 2021 avaldas ta video loole "Potriben žõvõm", mis on pühendatud Ukraina elavatele legendidele. Osalesid Serhi Žadan, Jevheni Janovõtš, Denõss Bihus, Oleksandr Položõnskõi, Oleh Mõhhailjuta (Fahot), Oleksandr Sõdorenko (Fozzy), Svitlana Tarabarova, Valeri Markus, Vitali Deineha, Maksõm Jermohhin, Žan Belenjuk ja Denõss Berintšjuk.[1]

2022. aasta Venemaa sissetungi ajal Ukrainasse liitus Jarmak Ukraina maakaitsejõududega, mis on osa Ukraina relvajõududest.[2]

Diskograafia[muuda | muuda lähteteksti]

Album Aasta Formaat Väljastaja
"ЯсЮТуба" ('Ma olen YouTube'ist') 2012 album Yarmak Music
"Второй альбом" ('Teine album') 2013 album Yarmak Music
"Город Свободы" (Stolnõi Hradi album, 'Vabaduse linn') 2014 album Stolnõi Hrad
"Made in UA" 2015 album
"Restart" 2017 album
"Red Line" 2020 album

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Ярмак: путь из маленького городка к всеобщему признанию Arhiiviversioon // Ветер, Ноябрь 2015.
  2. Yakovleva, Anna (26. veebruar 2022). "Будут защищать Украину. Хлывнюк, Ярмак и Задворный вступили в тероборону". Obozrevatel. Vaadatud 13. märtsil 2022.