Hanna-Maria Sell

Allikas: Vikipeedia

Hanna-Maria Sell (4. august 1998 Haapsalu1. veebruar 2022 Tallinn) oli eesti modell.

Sell oli pärit Haapsalust ja õppis Läänemaa ühisgümnaasiumis[1]. Ta oli modelliauhindu võitnud nii Eestis kui ka välismaal.

Tuule tiibadesse sai Hanna-Maria Sell 2014. aastal Kanal 2 saatest "Eesti tippmodell". Kuigi tema eetriaeg piirdus vaid ühe saatega, võtsid pärast väljalangemist temaga ühendust kaks modelliagentuuri. Koostööd aga ei järgnenud, kuna agentuuride taust oli kahtlane[1].

Parema pakkumise sai noor modell 2015 oktoobris modelliagentuurilt Erbi Model Management pärast iludusvõistluse "Eesti Printsess 2015" võitmist.[2][1] Kuu aega pärast agentuuriga lepingu sõlmimist sõitis tüdruk Bulgaariasse Sofiasse konkursile "Super Model Universe", kus ta sai kolm auhinda, lisaks valiti ta Bulgaaria moeajakirja Coiffure kaanetüdrukuks.

Hanna-Maria elas Tallinna vanalinnas Väike-Karja tänava korteris kontrollivas suhtes[3] Soomest pärit ärimehe Teemu Vasankariga, kes oli koos äripartneritega varem Soome ringkonnakohtus mõistetud süüdi raamatupidamisrikkumistes ja kelmuses[4]. Hanna-Maria Sell ja Teemu Vasankari leiti 3. veebruaril mainitud korterist püstoliga tapetuna. Eeldatakse, et Hanna-Maria Sell soovis kontrolliva elukaaslasega suhte lõpetada[5], mille peale Teemu Vasankari tulistas naist ja võttis seejärel ka eneselt elu[3].

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. 1,0 1,1 1,2 Kristjan Kosk (2. aprill 2016). "Haapsalu neiu Hanna-Maria Sell pürib New Yorgi moelavale". Lääne Elu.
  2. "Galerii: Selgus «Eesti Printsess 2015» iludusvõistluse võitja!". Postimees. 6. november 2015.
  3. 3,0 3,1 Merilin Pärli (09.02.2022). "Kaksikmõrva tagamaad | Pastori nõuanne Hanna-Mariale: Lõpeta see suhe soome mehega!". Eesti Ekspress.
  4. "Tallinnast leiti 52-aastase soome mehe surnukeha". Eestinen.fi.
  5. "Kahe surma saladus: mis juhtus modelliga? „Teemu jälgib kogu aeg, kus ma olen ja mida teen. Ta on läinud täitsa hulluks!"". Õhtuleht.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]