Arutelu:Molotovi kokteil

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Jääb arusaamatuks, mis seos on sellel Molotoviga.

Artiklis Talvesõda seostatakse selle päritolu Talvesõjaga. Andres 27. detsember 2009, kell 22:54 (UTC)

Sellest miks asja nimetus on Molotovi kokteil on kasvõi inglisviki artiklis päris ilusti kirjutatud -- Ahsoous 28. detsember 2009, kell 01:23 (UTC)
Muidugi tegelikult me ju ei tea, kas Molotov esines seepärast et ta oli välisasjade eest vastutav või hoopis seepärast, et tegelikult oli tema tollal rahvakomissaride nõukogu esimees ehk siis ametlik valitsusjuht. Nii, et võib-olla tuleks see teine ja tähtsam ametinimetus ka juurde kirjutada. -- Ahsoous 30. detsember 2009, kell 23:00 (UTC)

"Molotovi" tuleb kirjutada suure algustähega.

Jah, kurat, eksisin. Parandan. Taivo 30. detsember 2009, kell 22:43 (UTC)

Kas Molotovi leivakorvist peab olema eraldi artikkel? Andres 30. detsember 2009, kell 22:23 (UTC)

Viies vikis on. en:Molotov bread basket Taivo 30. detsember 2009, kell 22:43 (UTC)

enwi artiklis RRAB-3 on lõik: "The name comes from an urban legend, according to which Soviet Foreign Minister Vyacheslav Molotov claimed that the Soviet Union was not dropping bombs on Finland, but merely "airlifting food" to "starving" Finns. There is no record of these claims actually being made. The Finns due to this misinformation "sarcastically" dubbed the RRAB-3 cluster bomb "Molotov's bread basket." Consequently, the improvised incendiary device that Finns used to counter Soviet tanks was named the "Molotov cocktail", "a drink to go with the food."[3][unreliable source?]"
'Nimi pärineb linnalegendist, mille kohaselt Nõukogude välisminister Vjatšeslav Molotov väitis, et Nõukogude Liit ei pommitanud Soomet, vaid lihtsalt toimetas "õhutranspordiga" toitu "nälgivatele" soomlastele. Ei ole andmeid, et neid väiteid oleks tegelikult esitatud. Soomlased nimetasid selle väärinfo tõttu RRAB-3 kobarpommi "sarkastiliselt" "Molotovi leivakorviks". Sellest tulenevalt nimetati improviseeritud süütevahendit, mida soomlased kasutasid nõukogude tankide vastu, "Molotovi kokteiliks".' ☆☆☆— Pietadè Kaastöö 24. aprill 2023, kell 16:42 (EEST)[vasta]