Ühe metsa pojad

Allikas: Vikipeedia
Ühe metsa pojad
Žanr sõjafilm
Režissöör Ats Surva
Stsenarist Maario Kullam
Operaator Ats Surva, Wolfgang Lang, Maario K, Janno Surva, Olav Surva, Jaan Rõõmus
Peaosades Marko Kelder, Maario Kullam, Jaan Rõõmus
Filmistuudio Mazz Productions
Aasta 2007
Kestus 20 minutit
Riik Eesti
Keel eesti
IMDb profiil

"Ühe metsa pojad" on Maario Kullami kirjutatud ja Ats Surva lavastatud film, mille tegevus toimub 1944. aasta Kagu-Eesti lahingute ajal.

Märkimisväärne intensiivsus on filmi 7 algusminutil, kus kujutatakse Saksa väeosade tõrjelahingut edasitungivate Punaarmee osadega 16. augustil 1944. Hiljem keskendatakse tegevus punaväe seljataha jäänud Saksa sõduri katsele jõuda oma üksustele järele.

Ühe metsa pojad on lugu teise maailmasõja lõpu sündmustest läbi metsavendade silme läbi. Aasta on 1944 ja tegevust leiab aset kuskil Lõuna-Eesti metsades (umbes 17.–20. augustil). Film räägib kahest metsavennast ja ühest eksinud saksa sõdurist, kes juhuste kokkusattumistel kokku saavad. Kui metsavennad saavad saksa sõduri käest teada lähenevast vene armeest, otsustatakse koos põgeneda ning punkri ehitus pooleli jätta. Metsavennad aga lubavad teha koostööd, et kadunud eestlasest saksa sõdur leiaks tee lähima staabini. Koostööd tehes võitlevad nad punaarmeelastega. Suur mets aga varjab igal pool ootamatuid ohtusid. Vaenlaste tagalas võitlevad nad end kotist välja, kuni leiavad kauaotsitud staabi. Seal nende seiklus lõpebki ning igaüks leiab oma tee. Metsavendi ootasid ees rasked võitlused kaotatud sõjajärgse Nõukogude okupatsiooniga.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]