Zjaljonõ Lug

Allikas: Vikipeedia
Zialony Łuh

valgevene Зялёны Луг * / Zialony Łuh *transkriptsioon: Zjaljonõ Lug
vene Зелёный Луг (Zeljonõi Lug)

Koordinaadid 53° 57′ N, 27° 38′ E
Zjaljonõ Lug (Valgevene)
Zjaljonõ Lug

Zialony Łuh (vene keeles Zeljonõi Lug, transkribeerituna Zjaljonõ Lug) on Minski linnaosa, mis asub linna põhjaosas Pieršamajski ja Saviecki rajooni territooriumil Łahojskisse viiva maantee ääres Ślapianka kanali kallastel. Linnaosas on ligi 100 000 elanikku.

Linnaosa koosneb seitsmest mikrorajoonist. Minski südalinnaga ühendavad seda nii trammid kui ka trollid. Linnaossa jääb ka Zialony Łuhi metsapark.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Linnaosa on nime saanud samanimeliselt külalt, mis selle aladel varem asus. Külas oli ka samanimeline kõrts.[1] 1971. aastal oli külas 1040 elanikku ja selle maad liideti Minskiga 1976. aastal.[2]

Linnaosa asuti rajama aastal 1962, kuigi ehitust ei alustatud mitte Zialony Łuhis, vaid naaberkülas. Piirkond oli varem soine. 1980. aastatel rajati neljas ja viies mikrorajoon, mis asuvad Ślapianka kanali lähistel terrassidel.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Słownik geograficzny Królestwa Polskiego i innych krajów słowiańskich.
  2. Зеленый Луг // Минск : энциклопедический справочник / Л. В. Аржаева и др.; редколлегия: И. П. Шамякин (главный редактор) и др. — Минск: Белорусская Советская Энциклопедия, 1983. — 467 lk.